Ν. Αναστασιάδης: Σύγκληση Εθνικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά το συντομότερο δυνατόν


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την πρόθεσή του για σύγκληση, το συντομότερο δυνατόν, συνεδρίας της Εθνικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά της οποίας προεδρεύει ο ίδιος, με στόχο την προώθηση των προτεραιοτήτων της αντιναρκωτικής εθνικής πολιτικής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε κατά την παραλαβή της Ετήσιας Έκθεσης του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου από το Δ.Σ. του Συμβουλίου σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Έκθεση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον απολογισμό της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τις Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση του Αλκοόλ. Η Εθνική Στρατηγική κατευθύνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Πολιτείας μέχρι το 2020.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο για το σημαντικό έργο που επιτελεί και έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρόσφατα επιτεύγματα του Συμβουλίου, όπως η επέκταση της θεραπείας με φαρμακευτική υποστήριξη, η θεσμοθέτηση και συστηματική εφαρμογή της Αγωγής Υγείας στις σχολικές μονάδες, η δημιουργία νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας επικοινωνίας με τους χρήστες και τους οικείους τους, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών για τηλέφωνα τύπου smartphones, αλλά και η εφαρμογή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας, με στόχο την πρόληψη της χρήσης ουσιών εξάρτησης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Επίσης, περιλαμβάνει τη διαχείριση σχεδίου παροχής οικονομικής βοήθειας για επανένταξη ατόμων με ιστορικό εξάρτησης, τη δημιουργία οδηγού καλής πρακτικής για τους δημοσιογράφους, την καθιέρωση της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, καθώς και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων πρόληψης σε περιοχές και ομάδες παιδιών υψηλού κινδύνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι παρόλα όσα έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούν να γίνουν για την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου και επαναβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου. Εξέφρασε δε την πρόθεσή του για σύγκληση, το συντομότερο δυνατόν, συνεδρίας της Εθνικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά της οποίας προεδρεύει ο ίδιος, με στόχο την προώθηση των προτεραιοτήτων της αντιναρκωτικής εθνικής πολιτικής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314