Μήνυμα Επ. Εθελοντισμού για τις Παγκόσμιες Ημέρες Θαλασσαιμίας και Ερυθρού Σταυρού


Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκης αναφέρει ότι η συνεργασία όλων των φορέων είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση ενός αποτελεσματικού εθνικού προγράμματος ελέγχου και εθελοντικής αιμοδοσίας για να διασφαλιστεί η παροχή της αναγκαίας ποσότητας αίματος για τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία. Σε αναφορά του για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό σημειώνει εξάλλου ότι «ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του τόπου και επιτελεί σύνθετο ανθρωπιστικό έργο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Δύο ανακοινώσεις εξέδωσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού για την 8η του Μάη, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας και Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) σε σχέση με τη χώρα μας ο Επίτροπος αναφέρει ότι «στην Κύπρο η στενή συνεργασία όλων είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση ενός αποτελεσματικού εθνικού προγράμματος ελέγχου και εθελοντικής αιμοδοσίας σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί και να διασφαλιστεί η παροχή της αναγκαίας ποσότητας αίματος για τη θεραπεία των ασθενών».

Προσθέτει ότι «οι στόχοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, η οποία εδρεύει στην Κύπρο, δεν είναι άλλοι από την προώθηση αποτελεσματικών προγραμμάτων ελέγχου πρόληψης και κλινικής αντιμετώπισης των αιμοσφαιρινοπαθειών και η συμπερίληψη τους ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες των εθνικών υπηρεσιών υγείας των επηρεαζόμενων χωρών του κόσμου».

Για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας ή αλλιώς Μεσογειακής Αναιμίας αναφέρει ότι «έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος».

Σε άλλη του ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ο κ. Γιαννάκης τονίζει ότι «με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα του τόπου και επιτελεί σύνθετο ανθρωπιστικό έργο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Προσθέτει ότι «μεταξύ άλλων και πέραν της συνδρομής του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων σε όλο τον κόσμο, προσφέρει υλική και ηθική στήριξη σε φτωχούς και ασθενείς, βοηθά στην κάλυψη όλων των αναγκών των εγκλωβισμένων, προσφέρει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, οργανώνει αιμοδοσίες και βοηθά στην αντιμετώπιση κρίσεων».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός, «μέλος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην προάσπιση των θεμελιωδών αρχών του Κινήματος γεγονός που επιβεβαιώνεται από την μακρόχρονη ανθρωπιστική δράση του, μια δράση συνδεδεμένη με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία και συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και ανιδιοτέλειας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











444