Μέλη της ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλουν προσπάθεια ελέγχου της συντεχνίας από συγκεκριμένο κομματικό χώρο


Συνέρχεται τη Δευτέρα το απόγευμα υπό τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε έπειτα από τις πρόσφατες παραιτήσεις έξι μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ).

Κατά τη συνεδρία, πρόκειται να αναδειχθεί και ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ., θέση την οποία αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες μας να καταλάβει, άνευ ανθυποψηφίου, ο αιματολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, Δρ. Σωτήρης Κούμας.

Πάντως, όπως το Ygeia-News είναι σε θέση να γνωρίζει, τα...ταραγμένα νερά στην ΠΑΣΥΚΙ δεν λένε να ηρεμίσουν, καθότι αυτή τη φορά τριγμούς στις σχέσεις των κυβερνητικών γιατρών φαίνεται να δημιουργεί η σύνθεση του προσφάτως ανανεωθέντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, μέλη της συντεχνίας(σ.σ. όχι του Διοικητικού Συμβουλίου), εκφράζουν έντονη δυσφορία για τους συσχετισμούς δυνάμεων που έχουν διαμορφωθεί, καταγγέλλοντας προσπάθεια πλήρους ελέγχου της συντεχνίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και κάνοντας συναφώς λόγο για επιχείρηση μετατροπής της ΠΑΣΥΚΙ σε «κομματικό παράρτημα». Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουν πως ελλοχεύει πλέον ορατός ο κίνδυνος, το Δ.Σ. της συντεχνίας να λαμβάνει τις αποφάσεις του, όχι με αποκλειστικό γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μελών της, αλλά επί τη βάσει ιδεολογικοπολιτικών πεποιθήσεων και εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, εγείρουν ερωτήματα ως προς την προδιαγραφόμενη ανάληψη της προεδρίας του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ από συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος αποτελεί ενεργό κομματικό στέλεχος και συγκεκριμένα, είναι μέλος Κεντρικής Επιτροπής κόμματος.

Επίσης, διερωτώνται ως προς τους λόγους για τους οποίους φαίνεται να αλλάζει ο άτυπος-άγγραφος κανόνας, που θέλει την προεδρία της Συντεχνίας να αναλαμβάνει γιατρός κλίμακας Α15-Α16, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει. Και χοντραίνοντας το παιχνίδι, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο υποβολής παραιτήσεων από μέλη της συντεχνίας αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι ανησυχίες τους…

Διευκρίνιση Ygeia-News: Οι πιο πάνω ανησυχίες-καταγγελίες μεταφέρθηκαν στο Ygeia-News από μέλη της ΠΑΣΥΚΙ. Το Ygeia-News ξεκαθαρίζει πως τις ανησυχίες-καταγγελίες αυτές, απλώς τις καταγράφει και τις μεταφέρει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετεί ως βάσιμες ή τις απορρίπτει ως αβάσιμες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











298