Με γεμάτη ατζέντα η Επιτροπή Υγείας


Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, θα έχει την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

1. Ο περί Προλήψεως της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και Άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών (Ίδρυση Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου) Νόμος του 2014.

(Πρόταση νόμου των βουλευτών κ. Γιώργου Τ. Γεωργίου, Αδάμου Αδάμου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Γεώργιου Προκοπίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Γιώργου Περδίκη εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Αλληλεγγύης).

2. Η διοχέτευση αποβλήτων από τον αποσκληρυντήρα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σε παρακείμενες οικίες της περιοχής και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Γιώργου Τ. Γεωργίου, Αδάμου Αδάμου και Ειρήνης Χαραλαμπίδου).

3. Ο περί Εγγραφής Οδοντιάτρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017.

4. Οι περί Οδοντιάτρων (Ειδικά Προσόντα) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2017.

5. Ο περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017.

6. Ο περί Εγγραφής Ιατρών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017.

7. Οι περί Ιατρών (Ειδικά Προσόντα) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2017.

8. Οι περί Καζεϊνών και Καζεϊνικών Αλάτων Κανονισμοί του 2017.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πρώτο θέμα εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Οικονομικών, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου.

Για το δεύτερο θέμα κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου, του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάνω Πολεμιδιών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











330