Με ασθενοφόρα από τη Λεμεσό στην Πάφο για αξονικό-Κραυγή αγωνίας από ασθενείς και οικείους τους


Σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και περαιτέρω κινδύνους για την υγεία τους, υποβάλλονται καθημερινά δεκάδες ασθενείς που επισκέπτονται το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ως αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου.

Το ygeia-news, έγινε δέκτης σφοδρών παραπόνων από ασθενείς, καθώς και συγγενείς ασθενών, αφού το πρόβλημα, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, υφίσταται εδώ και περίπου δέκα μέρες, χωρίς να διαφαίνεται οποιαδήποτε πρόθεση επίλυσής του από τους αρμοδίους. Σημειώνεται πως οι ασθενείς, προκειμένου να υποβληθούν σε αξονική τομογραφία μεταφέρονται από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στην Πάφο με ασθενοφόρα, την ώρα που οικείοι τους, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν γεμάτοι αγωνία για τα χειρότερα: «Σκεφτείτε ταλαιπωρία. Ηλικιωμένοι, τραυματίες, ασθενείς με εγκεφαλικά, μεταφέρονται με ασθενοφόρα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέσα στο κρύο. Πολύ φοβάμαι πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να πάθει κάποιος κάτι κακό κατά τη διαδρομή. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του…», ανέφερε στο ygeia-news συγγενικό πρόσωπο ασθενή που αναγκάστηκε προ ημερών να υποστεί την προαναφερθείσα ταλαιπωρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ταυτόχρονα, πως πέραν της πτυχής που άπτεται της ταλαιπωρίας και των κινδύνων στους οποίους, ένεκα της διαδικασίας αυτής εκτίθενται οι ασθενείς, ένα συναφές πρόβλημα που δημιουργείται έγκειται και στο γεγονός πως προκύπτει ζήτημα με τα ασθενοφόρα, δεδομένου ότι πηγαινοέρχονται στην Πάφο συνεχώς, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένος ο αριθμός τους στο Γ.Ν.Λ. Πέραν τούτου, και με γενικά παραδεκτό το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, «θέμα» αποτελεί επίσης το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού είναι επιφορτισμένο με την αποστολή της συνοδείας των ασθενών κατά την μεταφορά τους στην Πάφο.

Διαβάστε εδώ: Βαριά άρρωστο το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού-Ζητούν άμεση θεραπεία οι δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











241