Μάρω Κοντού: Μπορεί να υπάρξει πρόσφορο έδαφος για να βρούμε συγκλίσεις με το Υπ. Υγείας


Αισιόδοξη ότι μπορεί να επιτευχθούν συγκλίσεις ανάμεσα στις θέσεις των κυβερνητικών ιατρών και αυτών του Υπ. Υγείας σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, εμφανίζεται η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Μάρω Κοντού. Το Δ.Σ. της συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών είχε την Πέμπτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, στον οποίο έθεσε τις ανησυχίες και προβληματισμούς του. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Πατσαλής ανέλυσε το σκεπτικό βάσει του οποίου συμπεριλήφθηκαν στα δύο νομοσχέδια συγκεκριμένες πρόνοιες(ειδικά σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο της αυτονόμησης), καλώντας τους κυβερνητικούς ιατρούς να προσέλθουν με εισηγήσεις και απόψεις, τις οποίες εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει. Περαιτέρω, επαναβεβαιώθηκε η τροχοδρόμηση λύσεων στα χρονολογούμενα προβλήματα των γιατρών του δημοσίου, όπως είναι η υπερωριακή αποζημίωση για το 2015, το ζήτημα των θέσεων προαγωγής και διασφάλιση συνέχισης της εργοδότησης των εκτάκτων.

«Όσον αφορά το θέμα των υπερωριών μας, μετά την μελέτη που έχουμε κάνει με την Deloitte, έχουμε παραδώσει την τελική μας πρόταση, την οποία θα μελετήσει το Υπουργείο και θα μας καλέσει να υπογράψουμε. Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκτάκτων αναμένονται εξελίξεις εντός των ημερών, ενώ οι θέσεις των προαγωγών βρίσκονται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και θα προωθηθούν στις αρχές Ιανουαρίου», ανέφερε η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Μάρω Κοντού σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση. «Για το επίμαχο θέμα των προσχεδίων των νομοσχεδίων του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων», συνέχισε, «από την πρώτη μέρα που μας έχουν παραδοθεί τα έχουμε δώσει στον Οίκο Deloitte και στους νομικούς μας για να τα μελετήσουν. Θα έρθουμε το συντομότερο να φέρουμε τις ερωτήσεις, τις διευκρινήσεις μας, και θα ακολουθήσει μελέτη. Επειδή θέλουμε ως κυβερνητικοί γιατροί να γίνει το ΓΕΣΥ και η αυτονόμηση, πιστεύουμε ότι θα βρούμε συγκλίσεις με το Υπουργείο. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει πρόσφορο έδαφος με το Υπουργείο για συγκλίσεις. Γι’ αυτό, εξάλλου, συναντηθήκαμε σήμερα(σ.σ. την Πέμπτη). Για να δούμε πού έχουμε αποκλίσεις. Θα φέρουμε τις ερωτήσεις μας στο Υπουργείο, το οποίο δέχθηκε να τις μελετήσει και θα ξανασυναντηθούμε.

Κληθείσα από το ygeia-news να αναφερθεί σε συγκεκριμένες αποκλίσεις τις οποίες η ΠΑΣΥΚΙ διαπιστώνει σε σχέση με τις θέσεις του Υπουργείου Υγείας, η Μάρω Κοντού ανέφερε πως η συντεχνία αναμένει την Deloitte. «Θα τις συζητήσουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθως θα έρθουμε στο Υπουργείο. Ασφαλώς και έχουμε μελετήσει τα προσχέδια, αλλά αυτά τα έκαναν νομικοί. Εμείς δεν είμαστε νομικοί, είμαστε γιατροί, και θέλουμε βοήθεια από ανθρώπους οι οποίοι είναι επαΐοντες επί του θέματος. Θέλουμε να πάρουμε υπεύθυνη θέση. Δεν επειγόμαστε να δώσουμε απαντήσεις. Το Υπουργείο θα περιμένει, όπως περιμέναμε και εμείς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











354