Κραυγή για βοήθεια


ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ*

Δυσκολεύομαι να εκφράσω με λόγια τον θύμο μου και τη στεναχώρια μου για το πώς καταντήσετε την πατρίδα μου. Χρόνια μελετών επί των μελετών πληρώνοντας εκατομμύρια των εκατομμυρίων για να φέρετε τον καλύτερο σχεδιασμό στην Υγεία.

Μπράβο σε όλους εξαιρετικά!! Τα καταφέρετε, μας φέρατε τον καλύτερο σχεδιασμό.

Εργάζομαι σε δημόσιο νοσηλευτήριο και είμαι πολίτης αυτής της χώρας, αλλά αυτή την κατάντια που αντικρίζουν τα μάτια μου δεν την είχα ζήσει ξανά ποτέ μου.

Νοσηλεύουμε ασθενείς στο πάτωμα και βριζόμαστε μεταξύ μας ποιος θα πάρει το πρώτο φορείο.

Τα Νοσοκομεία υπερπλήρη και δεν ξέρουμε που να πάμε τους ασθενείς.

Τα φορεία των ασθενοφόρων γεμάτα και το σύστημα να αιμορραγεί χωρίς λύσεις.

Ψάχνουμε τους χρυσοπληρωμένους διευθυντές του ΟΚΥΠΥ για να μας δώσουν λύσεις και αυτοί μας κοιτάζουν ανήμποροι, με απορία και μας ικετεύουν να τους βοηθήσουμε για να βρούμε εμείς τις λύσεις.

Παίρνουμε οδηγίες από τις διευθύνσεις μας να μην διαμαρτυρόμαστε γιατί ο ΟΚΥΠΥ δεν είναι έτοιμος.

Δεν πειράζει που κανένας δεν μας ενημέρωσε για το ποιες διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθούμε σε καθεστώς ΟΚΥΠΥ.

Δεν πειράζει που υποτίθεται ότι περιμέναμε τη μετάβαση μας στον “μαγικό οργανισμό οργανισμό του ΟΚΥΠΥ” την 1η μέρα του 2019 για να πάρουμε ανάσα, για να λυθούν όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων μας, όπως δήθεν μας έλεγαν.

Δεν πειράζει που ενώ κάνω μαλάξεις σε ασθενή σε ανακοπή πρέπει να τον εγκαταλείψω για να ανταποκριθώ σε τροχαίο ατύχημα με το ασθενοφόρο.

Δεν πειράζει που από τη στολή μου στάζει αίμα, άλλα δεν μπορώ να την αλλάξω γιατί δεν υπάρχει χρόνος.

Δεν πειράζει που δεν μπορούμε να στείλουμε επιστολές διαμαρτυρίας, γιατί δεν υπάρχει αρχείο, δεν υπάρχει επιστολόχαρτο και δεν υπάρχει κανένας να απαντήσει έστω τα τηλέφωνα μας εκεί στον λεγόμενο ΟΚΥΠΥ.

Δεν πειράζει γενικά που ο ΟΚΥΠΥ δεν είναι έτοιμος για καμιά διαδικασία.

Με πειράζει όμως που εμείς ψηφήσαμε εσάς τους ικανούς, που διορίσετε κατώτερους των περιστάσεων να διοικήσουν την υγεία.

Με πειράζει που με τα χρήματα μας καταστρέφετε ότι το ποιο ιερό υπάρχει σε μια πατρίδα, τις παροχές της υγείας.

Με πειράζει που κοροϊδέψετε 5 χιλιάδες εργαζόμενους και όλους τους πολίτες αυτής Δημοκρατίας ότι με την αυτονόμηση των Νοσοκομείων το σύστημα θα γίνει γη της επαγγελίας.

Με πειράζει που με την υπομονή και την ανέχεια μας τα τελευταία χρόνια με την πρόφαση της κρίσης είμαστε συνένοχοι στην κατάσταση που επικρατεί ενώ με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τον ΟΚΥΠΥ διορθώναμε την κατάσταση δύο φορές.

Με πειράζει που είναι ο δεύτερος μήνας λειτουργίας αυτού του οργανισμού και οι πολίτες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται για ένα κρεβάτι, για ένα ραντεβού.

Κανένας δεν μπορεί να καταλάβει υπουργέ της Υγείας γιατί ασκήσατε τόση πίεση να λειτουργήσει ο ΟΚΥΠΥ, ένας οργανισμός που φαίνεται να μην μπορεί να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς και τους προγραμματισμούς εκατομμύριών ευρώ.

Αυτά που σχεδιάσατε δεν λειτουργούν και αυτοί που διορίσετε ανήμποροι να μας βοηθήσουν.

Σταθείτε τουλάχιστον για μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και δράστε άμεσα, αλλιώς το καράβι θα βουλιάξει και θα παρασύρει και όλους μας μαζί του.

Σας ψηφήσαμε για να υπηρετήσετε με το καλύτερο δυνατό τρόπο την πατρίδα σας, ακούστε λοιπόν την κραυγή απόγνωσης μας, ίσως κάτι ξέρουμε παραπάνω από εσάς γιατί μείς τα ζούμε και δεν τα βλέπουμε από την τηλεόραση.

Τέλος εάν θεωρήσετε ότι αυτή είναι μια κατευθυνόμενη επιστολή διαμαρτυρίας πλανάστε, αυτή είναι μια επιστολή για κραυγή βοήθειας που εδώ και μέρες προσπαθώ να περάσω στα κλειστά αυτιά του ΟΚΥΠΥ.

*Νοσηλευτικός Λειτουργός ΤΑΕΠ

Νοσηλευτικός Λειτουργός Προνοσοκομειακής

Νοσηλευτικός Λειτουργός MEDEVAC, SAR

Μέλος ΔΣ ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











527