Κίν. Οικολόγων: Επιτέλους δημιουργήθηκαν τέσσερις καινούργιοι σταθμοί ασθενοφόρων


«Χαιρετίζουμε τη λειτουργία τεσσάρων καινούργιων σταθμών ασθενοφόρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας με στόχο την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων κάτω από δέκα λεπτά για τις αστικές περιοχές και όχι περισσότερο από 20 λεπτά στις ορεινές περιοχές. Οι τέσσερις νέοι σταθμοί θα λειτουργήσουν στην Κλήρου, στην Ορόκλινη, στην Πέγεια και στο Κέντρο της Λεμεσού». Αυτά αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων και προσθέτει:

«Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών με συνεχείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, από το 2011, του βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ζητούσε την δημιουργία σταθμών πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα στην ύπαιθρο και στις ορεινές περιοχές. Η έλλειψη ασθενοφόρων και σταθμών πρώτων βοηθειών στην ύπαιθρο αποτελούσε μια από τις πολλές και βασικότερες αδυναμίες του συστήματος υγείας.

Ως Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών είχαμε κατ´ επανάληψη μεταφέρει τα παράπονα των τοπικών αρχών για τη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην λειτουργία των σταθμών ασθενοφόρων. Σημειώνεται ότι εδώ και τέσσερα χρόνια είχαν εκπαιδευτεί οι διασώστες αλλά παρουσιάστηκε καθυστέρηση στην πρόσληψη τους και στην λειτουργία των σταθμών ασθενοφόρων λόγο των περικοπών που επέβαλε το μνημόνιο και η ανεπαρκής κυβερνητική πολιτική.

Είναι θλιβερό που η κυβέρνηση αποφάσισε να υποβαθμίσει τα επίπεδα ασφάλειας και υγείας για να κάνει εξοικονομήσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











251