Καλωσόρισες ΓεΣΥ


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ*

Σήμερα πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την Κυπριακή κοινωνία. Σήμερα, 1 Ιουνίου 2019, στην Κύπρο λειτουργεί για πρώτη φορά εθνικό σύστημα υγείας. Μετά από δεκαετίες αναβολών, μελετών αλλά και συντονισμένων προσπαθειών υπόσκαψης του, το ΓεΣΥ ξεκινά.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση που βιώνει ο τόπος μας. Πρόκειται για μια αναγκαιότητα που διορθώνει τις ανισότητες που επικρατούσαν μέχρι σήμερα στο σύστημα υγείας. Όλοι πια οι πολίτες, ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων, ανεξαρτήτως ηλικίας ή χρόνιων παθήσεων θα μπορούν να έχουν φθηνή και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Είμαστε βέβαιοι ότι το ΓεΣΥ, στα πρώτα του βήματα, θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αυτό είναι άλλωστε το φυσιολογικό σε κάθε μεγάλη και ριζική μεταρρύθμιση. Τώρα, είναι η ώρα όλοι να το στηρίξουμε.

Ως Συμμαχία Πολιτών με υπομονή και επιμονή θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε γόνιμες Προτάσεις και εισηγήσεις για διόρθωση ή βελτίωση του ΓεΣΥ. Αυτό που δεν πρόκειται να ανεχτούμε είναι την προσπάθεια κάποιων να το μετατρέψουν από μονοασφαλιστικό σε πολυασφαλιστικό. Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι το μικτό ή πολυασφαλιστκό σύστημα είναι ουσιαστικά η συνέχιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στον τομέα της υγείας.

*Εκπρόσωπος Τύπου Συμμαχίας Πολιτών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











493