Ημερίδα με θέμα «Το Συστηματικό Σκληρόδερμα στον 21ο αιώνα»


Διοργανώνεται από το Ρευματολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Ομάδα Σκληροδέρματος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

Η 29η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Μέρα Σκληροδέρματος, μιας σπάνιας ρευματικής πάθησης που απαιτεί έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδέρματος, μιας χρόνιας και επίπονης ρευματικής πάθησης και θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντική την ενημέρωση και αφύπνιση για τα πρώιμα σημάδια της νόσου, ώστε να αναγνωρίζονται και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως, το Ρευματολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ομάδα Σκληροδέρματος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα : «Το Συστηματικό Σκληρόδερμα στον 21ο αιώνα ». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί Την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 - ώρα 13:00-14:30, στην αίθουσα διασκέψεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (Δερματολογική κλινική)

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό :

κ. Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

Δρ. Γεράσιμος Φιλιππάτος, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Eκπρόσωπος Υπουργού Υγείας

Θα ακολουθήσουν:

  1. Προσωπική εμπειρία Ασθενούς με θέμα: «Ζώντας με το Σκληρόδερμα»
  2. Παρουσίαση μελέτης για το σκληρόδερμα στον κυπριακό πληθυσμό από την κ. Παρασκευή Χαιρτά από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και το Ρευματολογικό τμήμα του Γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.
  3. Δρ.Τώνια Αδαμίδου - Βοηθός Διευθυντής Πνευμονολογίας Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με τίτλο «Σκληρόδερμα και Πνεύμονας»
  4. Δρ. Ειρήνη Χριστάκη, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τίτλο: «Σκληρόδερμα στην Παθολογική Κλινική»
  5. Δρ. Σάββας Ψαρέλης Βοηθός Διευθυντής Ρευματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με τίτλο: «Η σκληροδερμία στον 21αιώνα. Τι αλλάζει.»



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











533