Ημερίδα Αντιρευματικού Συνδέσμου για το Σκληρόδερμα Κύπρου


«Το Σκληρόδεμα» δεν θα πάρει το χαμόγελο μου»

Από το 2009 έχει καθιερωθεί η 29η Ιουνίου η Παγκόσμια Μέρα Σκληροδέρματος, από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό FESCA. Η FESCA είναι ένας μη κερδοσκοπικός Ευρωπαϊκός οργανισμός ασθενών που ιδρύθηκε στις 13/9/2007 με έδρα τις Βρυξέλλες.

Το Σκληρόδερμα είναι μια σπάνια ρευματική πάθηση που απαιτεί έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδέρματος, μια χρόνια και επίπονη ρευματική πάθηση, και καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενημέρωση και αφύπνιση για τα πρώιμα σημάδια της νόσου, διοργανώνεται ημερίδα από το Ρευματολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και την Ομάδα Σκληροδέρματος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου με θέμα:

«ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΟΥ»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, η ώρα 13:00 -15:00, στην αίθουσα διασκέψεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (Δερματολογική κλινική). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε γιατρούς και φοιτητές ιατρικής καθώς και σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν το Σκληρόδερμα στη ζωή τους και σε όλα τα άτομα που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για αυτή την πάθηση.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

13:00 – 13:10

Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητή Φιλιππάτο Γεράσιμο

13:10 – 13:20

Εμπειρία ασθενούς – κυρία Φωτεινή Χρίστου

13:20 – 13:40

Δρ.Κωνσταντίνος Παρπέρης, Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με θέμα «Σύνδρομο Raynaud και Σκληρόδερμα»

13:40 – 14:00

Δρ. Μαρία - Αντιγόνη Αρχοντίδου – Ιατρικός Λειτουργός Πνευμονολογίας Ιατρείο Πνευμονικής Υπέρτασης Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Θέμα: «Πνευμονική υπέρταση και Σκληρόδερμα»

14:00–14:20

Δρ. Ιωάννης Καιμακλιώτης, Γαστρεντερολόγος με θέμα «Γαστρεντερικό σύστημα και Σκληρόδερμα»

14:20–14:40

Δρ. Σάββας Ψαρέλης Βοηθός Διευθυντής Ρευματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Θέμα: «Θεραπευτική προσέγγιση της Σκληροδερμίας – Νεότερα Δεδομένα»

ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ: «Η 29Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟΔΕΡΜΑΤΟΣ»

Χαμογελάστε μαζί μας στο: www.fesca-scleroderma.eu, www.worldssclerodermaday.org

#Sclerosmile»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1118