Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου πραγματοποίησε σήμερα η νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Kathleen Ann Doherty.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΓΚ, η Πρέσβειρα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παύλο Φωτιάδη, το Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και τα δύο μέλη του ΔΣ εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης, Χριστιάνα Κούτα και Πανίκο Παπανικολάου.
Ο κ. Φωτιάδης και ο Καθ. Φυλακτού ενημέρωσαν την Πρέσβειρα για τις δραστηριότητες του ΙΝΓΚ καθώς και για το δικοινοτικό του χαρακτήρα. Ο Καθ. Φυλακτού αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο, στα πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα που διεκπεραιώνονται στο Ινστιτούτο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου, στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών. Επεσήμανε, προστίθεται στην ανακοίνωση, κυρίως τη σημαντικότητα των τριών αυτών τομέων-πυλώνων και πώς αυτοί λειτουργούν συνδυαστικά, δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς τους ασθενείς.
Η Πρέσβειρα, σύμφωνα με το ΙΝΓΚ, εξέφρασε το θαυμασμό της τόσο για τον τριπλό χαρακτήρα του Ινστιτούτου όσο και για το είδος των δραστηριοτήτων του, και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξή του.
Τέλος, η Πρέσβειρα ξεναγήθηκε στους χώρους του Ινστιτούτου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











364