Η Επιτροπή Υγείας συνέχισε την κατ΄άρθρο συζήτηση των κανονισμών για τους γιατρούς στο ΓεΣΥ


ΚΥΠΕ - Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συνέχισε την κατ΄ άρθρο συζήτηση των κανονισμών για τους προσωπικούς και τους ειδικούς γιατρούς, που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ.
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Βουλευτής Λεμεσού του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου χαιρέτισε το γεγονός ότι μεγάλωσε ο αριθμός των συγκλίσεων ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ και τους γιατρούς
Προσθέτοντας πως πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη, που βοηθά στην ομαλότερη εφαρμογή του ΓεΣΥ, ο κ. Γεωργίου κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη δέουσα ευθύνη ώστε όλοι να συνεργαστούν με ένα και μοναδικό στόχο: «Να υπηρετήσουμε τη δημόσια Υγεία. Να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ».
Κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να «τρέξει» ώστε να ικανοποιήσει τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία.
Ο κ. Γεωργίου είπε ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, μεταξύ αυτών και η στελέχωση των νοσοκομείων, o εξοπλισμός και η διοίκηση.
Το ΓεΣΥ θα εφαρμοστεί ομαλά μόνο εφόσον έχουμε δημόσια νοσηλευτήρια, κατά την εφαρμογή του σχεδίου να είναι ανταγωνιστικά και ικανά να υπηρετήσουν τη δημόσια υγεία χωρίς ελλείψεις, είπε.
Κληθείς να σχολιάσει επιστολή που φέρεται να απέστειλε ο ΟΚΥπΥ στους ειδικούς γιατρούς με την οποία τους παραχωρεί το δικαίωμα ταυτόχρονα με το ΓεΣΥ να ασκούν ιατρική σε μη συμβεβλημένα νοσηλευτήρια, ο κ. Γεωργίου δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ είναι ενάντια στην παραχώρηση του δικαιώματος της ιδιωτικής ιατρικής, καθώς θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο ΓεΣΥ και τον χαρακτήρα του ως μονοασφαλιστικού.
Ο κ. Γεωργίου είπε επίσης πως θα ζητηθούν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με αυτό το θέμα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου χαιρέτισε το γεγονός πως ο ΠΙΣ μετά από αρκετές εβδομάδες αποχής από τον διάλογο, μετά από τη συλλογή υπογραφών για τη μη ένταξη γιατρών στο ΓεΣΥ, αλλά και μετά από τις επιθέσεις και λεκτικούς χαρακτηρισμούς μερίδας της ηγεσίας του εναντίον ομάδων που στηρίζουν το ΓεΣΥ, προσήλθε στο διάλογο με το Υπουργείο Υγείας και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις όσον αφορά τους κανονισμούς για τους γενικούς γιατρούς.
«Αυτό θεωρούμε ότι έγινε γιατί πολύ μεγάλος αριθμός γενικών ιατρών, πέρα των 250, έχουν γραφτεί στο ΓεΣΥ και θα έπρεπε ο ΠΙΣ να καταθέσει τις απόψεις του», συνέχισε.
Θέση μας είναι ότι πρώτο, θα πρέπει να πάνε σε άμεση ψήφιση στην Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους γενικούς γιατρούς για να ετοιμαστούν τα συμβόλαια αυτών που έχουν εγγραφεί ως γενικοί γιατροί στο σύστημα, είπε ο κ. Αποστόλου προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για τους ειδικούς γιατρούς με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να ολοκληρωθεί αυτή η συζήτηση και να συνεχιστεί ο διάλογος του ΟΑΥ με τους γιατρούς, οι οποίοι επέλεξαν να εγγραφούν στο ΓεΣΥ .
Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι το ΓεΣΥ προχωρά και ότι η Κύπρος δεν θα είναι πια η τελευταία χώρα η οποία δεν θα έχει σύστημα Υγείας, συμπλήρωσε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











290