Η επιστολή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Εταιρείας προς το Υπ. Υγείας για την στελέχωση με μαίες


Το Ygeia-News παραθέτει αυτούσια την επιστολή από μέρους της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Εταιρείας Κύπρου, με θέμα «Στελέχωση Μαιευτικών Κλινικών με Μαίες – Μαιευτές». Η εν λόγω επιστολή, ημερομηνίας 7 Οκτωβρίου 2016, απευθύνεται στους Υπουργό Υγείας, πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Ygeia-News, ο πρόεδρος της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Εταιρείας Κύπρου Δρ Μάριος Λιασίδης είχε αναφέρει ότι ως Επιστημονική Εταιρεία έχουν προβεί σε κάποιες κινήσεις και αναμένουν τώρα από τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος. «Ο χρόνος που θα λήξει η τελευταία παράταση πλησιάζει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Λιασίδης.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως θυμάστε πέρυσι είχατε ζητήσει από την Βουλή έγκριση για παράταση της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας για δύο χρόνια, οπότε κατά τους υπολογισμούς σας, θα υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός μαιών - μαιευτών, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί η σχετική νομοθεσία.

Με έκπληξη μας είδαμε ότι η Βουλή ενέκρινε την παράταση της νομοθεσίας μόνο για ένα χρόνο.

Έτσι βρισκόμαστε στην ανάγκη να σας παρακαλέσουμε και πάλι να αιτηθείτε από την Βουλή παράταση της εφαρμογής της νομοθεσίας, για να μην βρεθούν οι μαιευτικές κλινικές στην δύσκολη θέση να πρέπει να κλείσουν λόγω αδυναμίας για εξεύρεση μαιών – μαιευτών.

Προσβλέπουμε στη θετική σας απάντηση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











285