Η Ascendis Health εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της φαρμακευτικής βιομηχανίας Remedica


Η Διοίκηση της Κυπριακής φαρμακευτικής βιομηχανίας Remedica ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της από την διεθνή εταιρεία Ascendis Health εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότιο Αφρική.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Remedica θα ενσωματωθεί στο τμήμα (division) Ascendis Pharma-Med και θα γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός ισχυρότερου, διεθνή παίκτη στο τομέα της υγείας. Με το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τις αγορές και τους πελάτες, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο που βρίσκεται στα σκαριά με νέα προϊόντα και των συνεργιών με την Ascendis στη Νότια Αφρική και την Ισπανία, η Remedica θα είναι σε θέση να έχει μια ισχυρότερη ανάπτυξη στο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον για την παγκόσμια βιομηχανία γενόσημων φαρμάκων, η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό για να εξασφαλιστεί το μέλλον της Remedica ως παρασκευαστής υψηλής ποιότητας φαρμάκων και θα παρέχει χρηματοδότηση για να ξεκινήσει μια νέα περίοδος περεταίρω ανάπτυξης. Επιπλέον, η Remedica θα διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξη της Ascendis στον τομέα των φαρμάκων.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica κ. Χαράλαμπος Παττίχης, ο οποίος παραμένει στο πηδάλιο της εταιρείαςπλαισιωμένος από τα υφιστάμενα διοικητικά στελέχη και με πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο, δήλωσε: ‘Στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμένει η βιώσιμη ανάπτυξη της Remedica, για αυτό είμαι βέβαιος ότι κάτω από την νέα ομπρέλα, όχι μόνο θα συνεχίσουμε την καλή πορεία της εταιρείας μας, αλλά θα καταφέρουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα’»

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ "η συμφωνία για την εξαγορά της Remedica προνοεί την καταβολή, αμέσως, 260 εκατομμυρίων ευρώ και άλλων 75 εκατομμυρίων ύστερα από τρία χρόνια.

Η φαρμακοβιομηχανία Remedica ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση και σε αυτήν εργοδοτούνται 620 άτομα".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











508