Γ. Παμπορίδης για συλλήψεις γιατρών: Σεβόμαστε τις διαδικασίες και περιμένουμε το αποτέλεσμα


«Το Υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει σχετική ανακοίνωση για τους φερόμενους ως ύποπτους για χρηματισμό ιατρικούς λειτουργούς του δημοσίου». Αυτά δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το τέλος της διάσκεψης τύπου για την «Παγκύπρια Ημέρα και Εβδομάδα Διατροφής». Ο κ. Παμπορίδης πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη έρευνα σε εξέλιξη. Σεβόμαστε τις διαδικασίες και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Μέχρι να ολοκληρωθούν δε μπορούμε να πούμε οτιδήποτε».

Η τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το περασμένο Σάββατο ανέφερε:

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά τη χθεσινή και σημερινή ημέρα και φέρουν λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας να εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού, μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν σε όλους μας. Αναμένοντας την έκβαση των σχετικών ερευνών, και με απόλυτο σεβασμό στο έργο των ανακριτών αρχών και της Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Υγείας όπως πατάξει κάθε είδος φαινομένου διαφθοράς.

Γεγονότα σαν και αυτά αναδεικνύουν από μόνα τους την αδήριτη ανάγκη της πλήρους μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα Υγείας καθότι το υφιστάμενο σύστημα στα δημόσια νοσηλευτήρια, όπως λειτουργεί σήμερα, δεν υποβοηθά τη διαφάνεια και την πάταξη παρόμοιων φαινομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, και μέχρις ότου επιτευχθεί η πλήρης μεταρρύθμιση, δεν θα σταματήσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, σε όποιο επίπεδο κι αν αυτή εντοπίζεται».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











241