Γ. Φρίξου: Αντιτιθέμεθα στην μετατροπή των κρατικών νοσηλευτηρίων σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου


Την αντίθεση της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ) στην μετατροπή των κρατικών νοσηλευτηρίων σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου επανέλαβε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας, Γιώργος Φρίξου.

Ο κ. Φρίξου, συγχαίροντας το νέο Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, υπέδειξε πως πρόθεση της ΠΑΣΥΝΟ είναι να προσέλθει σε εποικοδομητικό διάλογο με τον κ. Παμπορίδη, τόσο αναφορικά με την αυτονόμηση όσο και σε σχέση με τα υπόλοιπα εκκρεμούντα αιτήματα των νοσηλευτών. Χαρακτηρίζοντας τους νοσηλευτές ως το πλέον αδικημένο επιστημονικό προσωπικό, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ αναφέρθηκε στο αίτημα για αναβάθμιση της κλίμακας του νοσηλευτή σε Α8-10-11, για αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής και θέσεων πρώτου διορισμού, αλλά και για την μετατροπή των εκτάκτων υπαλλήλων σε επ’ αορίστου διάρκειας. Συναφώς, και ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως η ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων εγείρει η ΠΑΣΥΝΟ δεν εξυπακούει οποιαδήποτε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τα ταμεία του κράτους.

Κληθείς να αναφέρει τι θα πράξει η ΠΑΣΥΝΟ σε περίπτωση που και ο νέος Υπουργός Υγείας θελήσει να προωθήσει την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων υπό το πλαίσιο της μετατροπής τους σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου, ο Γιώργος Φρίξου επισήμανε πως σε μια τέτοια περίπτωση η ΠΑΣΥΝΟ δεν πρόκειται να συναινέσει και ότι τα συλλογικά όργανα της συντεχνίας θα συνέλθουν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε εδώ: ΠΑΣΥΝΟ: Γόνιμος διάλογος για πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας- Επιστολή στο νέο Υπ. Υγείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











345