Φίλιππος Πατσαλής: Θα ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας στο Υπουργείο Υγείας


Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας του χώρου του προχωρεί το Υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής. Ο Υπουργός Υγείας, σχολίαζε περιστατικό το οποίο συνέβη προ ημερών στο Υπουργείο του οποίου προΐσταται, όταν πολίτης που μετέβη εκεί για να εκφράσει παράπονο, παρεκτράπηκε και δημιούργησε ένταση, επιδεικνύοντας μη ενδεδειγμένη συμπεριφορά.

«Το Υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει την ασφάλειά του, ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά αυτά τα φαινόμενα, διότι παρατηρήθηκαν και στο παρελθόν. Δεν μπορεί ένας ασθενής ή ένας πολίτης, να εισέρχεται στο Υπουργείο Υγείας και να βρίζει, να χειροδικεί ή να κάνει όλες αυτές τις ανεπίτρεπτες πράξεις. Η τελευταία υπόθεση δόθηκε στην Αστυνομία και υπήρξε σύλληψη», τόνισε ο κ. Πατσαλής.

Το ξύλο στα νοσοκομεία

Εξάλλου, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλεύτριας από ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως είναι λυπηρό να παρατηρούνται φαινόμενα σαν κι αυτό, δηλαδή ασθενής ή συγγενής ασθενή να χειροδικεί σε βάρος νοσηλευτών ή γιατρών. «Αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά και εκείνο που πρέπει να κάνουν οι ασθενείς, είναι να θεωρούν πως οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι σύμμαχοί τους. Παρόλο τον πόνο και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν, δεν μπορούν να καταφεύγουν σε τέτοιες πράξεις», επισήμανε.

«Δεν μπορούμε», συνέχισε ο Φίλιππος Πατσαλής, «να φθάσουμε στο σημείο να αστυνομεύουμε τους ίδιους τους ασθενείς, αφού άλλωστε είναι και οι εξαιρέσεις αυτά τα περιστατικά. Όμως, εκείνο που πρέπει να γίνει, γίνεται και θα γίνεται, είναι τέτοια συμβάντα να καταγγέλλονται στην Αστυνομία, η οποία και να τ’ αναλαμβάνει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











508