Φίλιππος Πατσαλής: Οι κλίνες των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν μπορούν να αυξηθούν


Αναζητούμε λύσεις και λαμβάνουμε μέτρα για επίλυση των καθημερινών προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Κληθείς από το ygeia-news να σχολιάσει το πρόβλημα της έλλειψης κλινών στα κρατικά νοσοκομεία και σε ποιες ενέργειες προβαίνει το αρμόδιο Υπουργείο προς αντιμετώπισή τους, ο κ. Πατσαλής ξεκαθάρισε πως οι κλίνες των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν μπορούν ν’ αυξηθούν και δεν μπορούν να υπάρξουν νέες υποδομές. «Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάβουμε μέτρα διοικητικά, ώστε να κάνουν πιο λειτουργικό το σύστημα για να μπορεί να εξυπηρετεί πιο σωστά τους ασθενείς», σημείωσε. «Από την άλλη θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο το συντομότερο αυτονομήσουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια τόσο πιο σύντομα θα λύσουμε τα πλείστα των προβλημάτων», υπογράμμισε.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υγείας: «Οι κλίνες των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν μπορούν να αυξηθούν, δεν μπορούμε να έχουμε νέες υποδομές. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάβουμε μέτρα διοικητικά, ώστε να κάνουν πιο λειτουργικό το σύστημα για να μπορεί να εξυπηρετεί πιο σωστά τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει και γίνεται η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν κενές κλίνες και μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. Η έγνοια η δική μας είναι να υπάρχουν καλές υπηρεσίες υγείας, όμως υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία πηγάζουν από τον μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, από την οικονομική κρίση και από την ανεπάρκεια του υφιστάμενου συστήματος, το οποίο δημιουργεί πάρα πολλές κοινωνικές ανισότητες. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις για αυτά τα καθημερινά προβλήματα, αναζητούνται τέτοιες λύσεις και λαμβάνουμε μέτρα. Από την άλλη θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο το συντομότερο αυτονομήσουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια τόσο πιο σύντομα θα λύσουμε τα πλείστα των προβλημάτων. Διότι τα αυτονομημένα και αναδιοργανωμένα νοσηλευτήρια θα έχουν την ικανότητα να εξυπηρετήσουν ασθενείς περισσότερες ώρες, θα μπορούν να λειτουργήσουν πιο ευέλικτα, θα μπορέσουν να λειτουργήσουν πιο γρήγορα, θα μπορέσουν να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα των ασθενών όπως οι λίστες αναμονής κτλ. Μόνο έτσι θα επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα της υγείας και είναι γι’ αυτό το λόγο που πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά, αλλά και γρήγορα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











263