Φ. Πατσαλής στο Υgeia-Νews: Η επέκταση του Νοσοκομείου Λάρνακας θα προχωρήσει


Τη σαφή διαβεβαίωση πως οι εργασίες επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θ’ επαναρχίσουν σύντομα με στόχο την ολοκλήρωση του έργου το ταχύτερο δυνατό, έδωσε με δήλωσή του στο Υgeia-Νews, o Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Συγκεκριμένα, κληθείς από το ygeia-news να σχολιάσει το γεγονός ότι εδώ και αρκετούς μήνες οι εργασίες επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας έχουν μπει στο ψυγείο, ο κ. Πατσαλής ξεκαθάρισε πως βρίσκεται, επί του θέματος, σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριο Δημητριάδη. «Μέριμνά μας», υπογράμμισε ο Φίλιππος Πατσαλής, «είναι όπως υπερπηδηθούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η επέκταση του νοσοκομείου».

Εξάλλου, μιλώντας επίσης στο ygeia-news, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, διαμήνυσε με νόημα πως το θέμα της επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, είναι ζήτημα που άπτεται των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και φροντίδας. «Ως Δήμος», επισήμανε ο κ. Λουρουτζιάτης, «αναμένουμε ότι θα βρεθούν άμεσα οι λύσεις που χρειάζονται, ώστε τα κατασκευαστικά να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση».

Το Γιοφύρι της Άρτας

Η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, πάντως, μοιάζει με κάτι σαν το Γιοφύρι της Άρτας, καθότι από την πρώτη στιγμή προέκυψαν...ζητήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην υλοποίηση του όλου έργου. Αρχικά, η έλλειψη ελάχιστου αριθμού χώρων στάθμευσης, καθώς και η αδυναμία προσκόμισης εγγυητικών επιστολών εκ μέρους του εργολάβου που το ανέλαβε, είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί τετράμηνη καθυστέρηση στη έναρξη των εργασιών. Τελικά, τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο, οπόταν και έγινε εφικτό να ξεπεραστούν τα προαναφερθέντα προβλήματα, για να διακοπούν ωστόσο τον περασμένο Απρίλιο. Και αυτό, ένεκα διαφοράς που προέκυψε ανάμεσα στην εργοληπτική εταιρεία και το κράτος σχετικά με πληρωμές προς την εταιρεία, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να εγκαταλείψει το εργοτάξιο. Πληροφορίες του ygeia-news, φέρουν ως πηγή διένεξης το θέμα της εγγυητικής του εργολάβου και το πώς το κράτος ανταποκρίνεται σε οικονομικές του υποχρεώσεις έναντι του εργολάβου, γεγονός που θέλει τον τελευταίο, ως εκ των πιο πάνω, να βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόβλημα ρευστότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τη διακοπή των κατασκευαστικών έργων τον περασμένο Απρίλιο, ο εργολάβος είχε...προλάβει να προβεί στην εκσκαφή για σκοπούς θεμελίωσης του κτιρίου, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα του συμβολαίου, το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί 36 μήνες μετά την έναρξη εργασιών, δηλαδή περί τον Ιανουάριο του 2017. Το έργο(νέα πτέρυγα) θα είναι 23.500 τετραγωνικά μέτρα, με το ποσό του Συμβολαίου να είναι €20.133.000,00 συν Φ.Π.Α. και να περιλαμβάνει 12ετή συντήρηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











382