Φ. Πατσαλής προς ΠΑΣΥΚΙ: Θα χρειαστεί ακόμη κάποιος χρόνος για τα προσχέδια των νομοσχεδίων


Επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ) απέστειλε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Στην επιστολή του, ο Υπουργός Υγείας αναφέρεται στο ζήτημα της δέσμευσης που ανέλαβε για επίδοση των προσχεδίων των νομοσχεδίων για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και το ΓΕΣΥ, ενημερώνοντας πως για τη διαμόρφωσή τους θα απατηθεί ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα και συνεπώς δεν είναι δυνατό να διαβιβαστούν, επί του παρόντος, στην ΠΑΣΥΚΙ. Ταυτοχρόνως, ο Φίλιππος Πατσαλής επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του, ότι μόλις τα νομοσχέδια ολοκληρωθούν, θα δοθούν στην ΠΑΣΥΚΙ.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη έληξε το χρονικό τελεσίγραφο μιας εβδομάδας που έδωσε η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών στον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να της επιδώσει τα προσχέδια των νομοσχεδίων. Στη σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ πριν από περίπου μια εβδομάδα, οι κυβερνητικοί ιατροί προειδοποιούσαν πως αν στο διάστημα αυτό, μιας εβδομάδας, δεν λάμβαναν τα προσχέδια των νομοσχεδίων, τότε θα έθεταν σε εφαρμογή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της συντεχνίας για κινητοποιήσεις, περιλαμβανομένων κλιμακωτών απεργιακών μέτρων.

Διαβάστε εδώ: Έρχονται εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ, τελευταίες πινελιές στα προσχέδια των νομοσχεδίων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











277