Φ. Πατσαλής: Δεν θ’ αλλάξει η φιλοσοφία και οι βασικές αρχές του Γενικού Σχεδίου Υγείας


Τη διαβεβαίωση πως με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται και θα προωθήσει η Κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση αναφορικά με το ΓΕΣΥ, δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ενώ και οι βασικές αρχές που έχουν συμφωνηθεί θα παραμείνουν ανεπηρέαστες, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Ο κ. Πατσαλής προέβη σε λεπτομερή ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ, δεχόμενος και απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων που υποβλήθηκαν από μέρους των βουλευτών, κυρίως των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι ανησυχίες των βουλευτών, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, εστιάστηκαν στο κατά πόσο είναι ή όχι είναι εφικτή η τήρηση των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που τίθενται, στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) και μεταφοράς τους στο Υπουργείο Υγείας, καθώς στο ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός πολυασφαλιστικού συστήματος υγείας, κάτι με το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμάς Αντωνίου, υπογράμμισε πως ο Οργανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί και να εργάζεται στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου μέχρι τη λήψη τελικών αποφάσεων.

Τις δικές του ανησυχίες και απόψεις κατέθεσε εκ μέρους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ), ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ανδρέας Δημητρίου.

Θα ακολουθήσουν εκτενείς ειδήσεις από τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











235