Εuropa Donna: Ανησυχίες για αναβολή επεμβάσεων στα δημόσια νοσηλευτήρια


Τις ανησυχίες της για την αναβολή προγραμματισμένων επεμβάσεων τόσο για βιοψίες όσο και σε γυναίκες που έχουν ήδη διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, εξαιτίας απεργιακών μέτρων στα δημόσια νοσηλευτήρια, εκφράζει η Εuropa Donna Κύπρου.
Σε ανακοίνωσή της, αναφέρεται πως “επειδή οι επεμβάσεις για τον καρκίνο πρέπει να γίνονται μέσα σε καθορισμένα χρονικά όρια και οι καθυστερήσεις μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εξέλιξη της ασθένειας, αλλά και το πλάνο των θεραπειών, η Europa Donna Κύπρου, ζητά τον καθορισμό νέας ημερομηνίας ή την άμεση παραπομπή των γυναικών αυτών στον ιδιωτικό τομέα, αν δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστούν άμεσα στα δημόσια νοσηλευτήρια”.
Ως Europa Donna Κύπρου πιστεύουμε ότι καμιά κινητοποίηση δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή κανενός και για μας προτεραιότητα έχουν οι ασθενείς, τονίζει η οργάνωση.
“Ζητούμε από γυναίκες των οποίων έχουν αναβληθεί οι επεμβάσεις τους και δεν τους έχει καθοριστεί νέα ημερομηνία σύντομα, να επικοινωνούν με τα Σπίτια μας σε κάθε επαρχία”, καταλήγει η ανακοίνωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











247