Επώνυμη Μερική Έδρα «Eurobank Cyprus Ltd» δημιουργείται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου


Επώνυμη Μερική Έδρα «Eurobank Cyprus Ltd» δημιουργείται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, με χρηματοδότηση, συνολικού ύψους €150.000 και με διάρκεια 5 ετών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και εκ μέρους της Τράπεζας Eurobank Κύπρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Μιχάλης Λούης. Η Έδρα θα φέρει στα ελληνικά το όνομα «Έδρα Εurobank Cyprus Ltd στην Ιατρική Σχολή» (Eurobank Cyprus Ltd Chair of Medical School).

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε θερμά την Eurobank για τη «ψήφο εμπιστοσύνης» της προς την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και τόνισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική Έδρα, τόσο για την νεοιδρυθείσα Σχολή, όσο και για το Πανεπιστήμιο Κύπρου εν γένει. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη στήριξη που δεχόμαστε από ιδιώτες και από Οργανισμούς. Οι δωρεές και οι χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια σημειώνουν αυξητική τάση και αποτελούν ουσιαστικό αρωγό στην επιτέλεση του έργου μας ως πανεπιστημιακό ίδρυμα» τόνισε ο Πρύτανης, προσθέτοντας ότι η εν λόγω υπογραφεί ανοίγει προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας με την Eurobank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Eurobank Κύπρου, κ. Μιχάλης Λούης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ευκαιρία που δόθηκε στην Eurobank να στηρίξει το έργο του Πανεπιστημίου, μέσω χρηματοδότησης ύψους €150.000. «Η παιδεία» ανέφερε «ήταν πάντα βασικός πυλώνας της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι με τη σημερινή υπογραφή». Ο κ. Λούης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς το νέο Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Δρ Γεράσιμο Φιλιππάτο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Ο Δρ Φιλιππάτος, (MD, FESC, FHFA, FACC, FCCP) είναι Καθηγητής Καρδιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών στην Ελλάδα, και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του με άριστα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την κλινική του εκπαίδευση στην παθολογία, την καρδιολογία, την εντατική θεραπεία, την καρδιακή ανεπάρκεια και τη μεταμόσχευση καρδιάς στην Αθήνα, στο Σικάγο, ΗΠΑ καθώς και στο Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ άλλων, βρίσκεται στη λίστα των Highly Cited Researchers του Thomson Reuters. [H-index - Scopus: 68,Web of Science: 58, Google Scholar: 84] και είναι μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιακής Ανεπάρκειας και επίτιμο Μέλος πολλών Καρδιολογικών Εταιρειών, όπως της Γαλλικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ρουμανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ουγγρικής Καρδιακής Εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο κάτοχος της Μερικής Έδρας Eurobank Cyprus θα είναι ο εκάστοτε Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











312