Επιστολή ΠΑΣΥΚΙ στη Γεν. Διευθ. του Υπ. Υγείας για την κάρτα ελέγχου προσέλευσης-αποχώρησης


Την απόφασή του για μη αποδοχή του μέτρου ηλεκτρονικού ελέγχου του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης των κυβερνητικών ιατρών από την εργασία τους, γνωστοποιεί το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Σε επιστολή του ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2015, το Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών επανατοποθετείται στην αρχική του απόφαση ότι κανένα μέλος της Συντεχνίας δεν θα παραλάβει την ηλεκτρονική κάρτα ελέγχου χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία.

Τονίζει, επίσης, ότι το σημείο 10 της εγκυκλίου του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας προς τους Διευθυντές των Νοσοκομείων, ημερομηνίας 29 Μαΐου του 2015, βρίσκει το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ κάθετα αντίθετο, καθώς όπως υποστηρίζει, εμπερικλείει στοιχεία απειλής και εκφοβισμού των ιατρών. Συναφώς, η ΠΑΣΥΚΙ διαμηνύει πως σε περίπτωση εφαρμογής των πιο πάνω οι ιατροί θα αντιδράσουν με δυναμικά μέτρα. «Επισημαίνουμε», καταλήγει η επιστολή, «ότι από την χρήση ηλεκτρονικής κάρτας ελέγχου συνεπάγονται όχι μόνο υποχρεώσεις του εργαζομένου, αλλά και δικαιώματα βάση της ισχύουσας νομοθεσίας περί ωραρίου εργασίας και τα οποία προτιθέμεθα να διεκδικήσουμε».

Η επιστολή του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ προς τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κοινοποιείται στους:

*Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

*Εκτ. Διευθυντή Γ.Ν. Λευκωσίας.

*Εκτ. Διευθυντή ΝΑΜ ΙΙΙ.

*Εκτ. Διευθυντή Γ. Ν. Λεμεσού.

*Εκτ. Διευθυντή Γ. Ν. Λάρνακας.

*Εκτ. Διεθυντή Γ. Ν. Πάφου.

*Υ.Ι.Λ. Νοσοκομείου Πάφου.

*Υ.Ι.Λ. Νοσοκομείου Αμ/στου.

*Υ.Ι.Λ. Νοσοκομείου Κυπερούντας.

*Υ. Ι.Λ. Νοσοκομείου Πόλης.

Διαβάστε εδώ: ΠΑΣΥΚΙ: Αιτία πολέμου ο ηλεκτρονικός έλεγχος του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης των γιατρών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











361