Επ. Εθελοντισμού: Πολύτιμο το έργο των εθελοντών στους νεφροπαθείς


Πολύτιμο έργο επιτελούν στον τόπο μας αρκετές και εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στον τομέα της διαφώτισης και ενημέρωσης του κοινού για τις νεφροπάθειες και τις ανάγκες των νεφροπαθών, αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη, με την ευκαιρία της 9ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού.

Προσθέτει ότι “η καθιέρωση της ημέρας αυτής στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη χρόνια νεφροπάθεια και την κινητοποίηση της ιατρικής κοινότητας, των αρμόδιων Αρχών και του κοινού για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των νεφρών”.

Για το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού που είναι «Νεφρική Νόσος και Παχυσαρκία – Υγιεινός τρόπος ζωής για υγιείς νεφρούς», ο κ. Γιαννάκη αναφέρει ότι η θεματική αυτή “αποσκοπεί στην εκπαίδευση για τις βλαβερές συνέπειες της παχυσαρκίας και τη σχέση της με τη νεφρική νόσο, υποστηρίζοντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής ως μέτρο πρόληψης της νόσου”.

“Οι νεφροί είναι ζωτικά όργανα του ανθρώπινου σώματος που οφείλουμε να τα φροντίζουμε, διατηρώντας έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής” καταλήγει ο Επίτροπος Εθελοντισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











305