ΕΝΙΚ: Μην ανησυχείτε κύριοι Παμπορίδη και Κωσταντίνου: Tα νομοσχέδια θα περάσουν σίγουρα!!


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η σκληρή πραγματικότητα που εμποδίζει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ δεν είναι άλλη από την, διαχρονική ανικανότητα να προχωρήσουμε σε αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΝΙΚ:

«Θα Θέλαμε όσο μας επιτρέπετε ακόμα να εκφραζόμαστε δημόσια, να διαβεβαιώσουμε τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της Βουλής και τον υπουργό της υγείας ότι μέσα στο γενικό κλίμα που επικρατεί τα νομοσχέδια που εκπόνησαν θα τύχουν σίγουρης ψήφισης. Έτσι και αλλιώς για αυτούς που έχουν την υπομονή ακόμη να σας παρακολουθούν, από το 2001 μέχρι σήμερα δεν γίνεται τίποτε άλλο εκτός από ψήφιση νομοσχεδίων. Στην πράξη τίποτα!

Κατά διαστήματα βουλευτές, υπουργοί, κόμματα, οργανώσεις αναφέρονται σε δήθεν ιδιωτικά συμφέροντα που εμποδίζουν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ! Εφόσον ο ιδιωτικός τομέας δεν συνδέεται με καμία πρόνοια του ΓΕΣΥ, και ούτε έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στα νομοσχέδια, εξηγείστε μας δημόσια γιατί συνεχίζετε να παραπλανείτε την κοινή γνώμη;

Η σκληρή πραγματικότητα που εμποδίζει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ δεν είναι άλλη από την: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ. Δεν τολμάτε ούτε εσείς όπως ΔΕΝ τόλμησαν ούτε οι προκάτοχοι σας γιατί θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Δυστυχώς δεν έγινε ούτε βασική αναδιοργάνωση και η αυτονόμηση σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη ως αδύνατη.

Να μην αγνοούμε και το γεγονός ότι τα δημοσία νοσοκομεία ήταν και παραμένουν πεδίον εξυπηρέτησης των ψηφοφόρων των βουλευτών μέσω των καθημερινών τηλεφωνικών παρεμβάσεων για παράκαμψη της σειράς αναμονής εις βάρος των υπολοίπων ασθενών! Η πραγματικότητα είναι ότι βολεύει το υπάρχον σύστημα…και μια πιθανή εφαρμογή ΓΕΣΥ θα αποξένωνε κάποιους βουλευτές από τους ψηφοφόρους τους.

  • Απαντήστε μας κύριε Κωσταντίνου ως ένας από τους αρχαιότερους βουλευτές του κοινοβουλίου: Τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος της επιτροπής υγείας; Πόσα εκατομμύρια εγκρίνατε για μελέτες οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ; Σας προκαλούμε να κάνετε ένα δημόσιο απολογισμό του έργου σας.
  • Σας ενοχλεί η στάση του προέδρου του ΠΙΣ γιατί μάθατε μέχρι σήμερα στους υποτακτικούς και στους δημοσιοσχεσίτες . Σας ενοχλεί γιατί προασπίζεται με πάθος τα αιτήματα όλων των ιατρών ,ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Τον συγχαίρουμε και τον στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Απαγορεύεται να έχουμε θέσεις και να τις διεκδικούμε; θα τολμούσατε ποτέ , να αντιδρούσατε με αυτό τον τρόπο κύριε Κωσταντίνου εσείς η ο υπουργός της υγείας απέναντι στον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ;
  • Aπαντήστε μας κύριε Κωσταντίνου και κύριε υπουργέ γιατί ΚΑΜΙΑ από τις εισηγήσεις του ΠΙΣ τα τελευταία δυο χρόνια ΔΕΝ έχουν συμπεριληφθεί στο νέο προτεινόμενο νομοσχέδιο; Γιατί υποβαθμίσατε την μελέτη του ΠΙΣ από τον οίκο Delloite που αποδεικνύει στην πράξη την ορθότητα της επιχειρηματολογίας και την ανάγκη για ουσιαστικές τροποποιήσεις ;
  • Γνωρίζετε κύριοι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού και κύριε υπουργέ της Υγείας πόσο απέχει το σχέδιο που προτείνετε από τις προεκλογικές εξαγγελλίες του προέδρου Αναστασιάδη για το ΓΕΣΥ; Πως γίνατε ξαφνικά θιασώτες του περισσότερου κράτους;

Δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι το επικείμενο νομοσχέδιο θα εγκριθεί παμψηφεί για τον απλούστατο λόγο ότι το παρουσιάσατε και το διαφημίσατε με τέτοιο τρόπο που δεν θα τολμήσει κανένας ούτε καν να το συζητήσει γιατί θα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί απορριπτικός. Τουλάχιστον οι βουλευτές μας ας το μελετήσουν για να ξέρουν τι θα ψηφίσουν.

Ευχόμαστε ο κόσμος να μην εξαπατηθεί ακόμα μια φορά ,περιμένοντας να του λύσετε τα προβλήματα και την ταλαιπωρία του .

Εμείς θα σας περιμένουμε και θα σας παρακολουθούμε για να το εφαρμόσετε άμεσα όπως διακηρύσσετε, με την ελπίδα να μην μας απογοητεύσετε ….. (γιατί μεγαλώνουμε ηλικιακά και δεν ξέρουμε αν προλαβαίνουμε να δούμε εφαρμογή )…..εκτός αν ο τελικός στόχος σας είναι η επαναφορά της πρωτότυπης ιδέας του ο κυρίου Παμπορίδη για μίνι ΓΕΣΥ!».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











297