Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Πνεύμονα στο American Medical Center


To Cyprus Health Network ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών του πρώτου Κέντρου Πνεύμονα στο Αμερικάνικο Ιατρικό Κέντρο υπό την εποπτεία του Δρος Μιχάλη Ροβανιά.

Ο Δρ Ροβανιάς έχει εκπαιδευτεί στη Σουηδία ως Ειδικός Παθολόγος, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, με εξειδίκευση στην επεμβατική πνευμονολογία και τον καρκίνο του θώρακα.

Μέχρι το Μάιο του 2016 που αποφάσισε να επαναπατριστεί, διετέλεσε Διευθυντής της Κλινικής Πνευμονολογίας και Καρκίνου του Θώρακα στο Νοσοκομείο Karlskrona στη Σουηδία. Εργάστηκε στη Σουηδία, για 12 χρόνια. Αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του LUND, στη Νότια Σουηδία ως επιμελητής Ά (διδάκτωρ) της επεμβατικής πνευμονολογίας και ογκολογίας θώρακος και αργότερα, στο Νοσοκομείο Blekinge στην Karlskrona ως Διευθυντής της Κλινικής Πνευμονολογίας και Καρκίνου του Θώρακα.

Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια ογκολογίας και πολυθεματικές ομάδες με παγκοσμίου φήμης ογκολόγους – ερευνητές, διετέλεσε μέλος της ομάδας δημιουργίας και έγκρισης των σουηδικών πρωτοκόλλων θεραπείας κακοηθειών του πνεύμονα και υπεζωκότα. Έλαβε μέρος σε κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων για τον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες όπως την Astra Zeneca, Roche και τη Eli Lilly. Ο Δρ. Μιχάλης Ροβανιάς, είναι μέλος της Σουηδικής εταιρείας πνευμονολογίας SLMF, ογκολογίας SOF, ειδικής παθολογίας SIM και του European Society of Medical Oncology ESMO.

The Lung Center of Excellence

Το Κέντρο Πνεύμονα, δημιουργήθηκε για να συμπληρώσει το κενό στην ολοκληρωμένη πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα και του υπεζωκότα και άλλων χρόνιων παθήσεων. Η βασική επιστήμη σε συνδυασμό με την ανοσολογία, τη φαρμακευτική αγωγή, την έγκαιρη ανίχνευση και αποτροπή της εξέλιξης του καρκίνου συνθέτουν τον βασικό σκοπό της δημιουργίας του Κέντρου, που δεν είναι άλλος από την ορθή αντιμετώπιση και θεραπεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1129