Ελ. Πιέρα: Τα φάρμακα μέσω διαδικτύου δεν είναι ασφαλή, αποτελεσματικά ή καλής ποιότητας


«Δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι τα φάρμακα που αγοράζονται μέσω του διαδικτύου είναι ασφαλή, αποτελεσματικά ή καλής ποιότητας. Αντίθετα οι στατιστικές δείχνουν ότι πάνω από το 50% είναι ψευδεπίγραφα (πλαστά) και επικίνδυνα για χρήση. Επίσης μόνο το 2% των διαδικτυακών φαρμακείων λειτουργούν νόμιμα!»

Αυτό αναφέρει στοY geia-Νews. η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ απαντώντας σε ερώτησή μας βλέπει την αγορά φαρμάκων μέσω του διαδικτύου και πόσο επηρεάζει το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Κύπρο. Η κ. Πιέρα σημειώνει επίσης ότι:

«Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, ακόμα και από επαγγελματίες υγείας, να ξεχωρίσουν τα νόμιμα από τα πλαστά φάρμακα. Όμως αυτά έχουν ψευδή ταυτότητα (σύνθεση, ετικέτα, όνομα και μπορεί να περιέχουν μέχρι και τοξικές ουσίες), ψευδή προέλευση, παρασκευή κάτω από άθλιες συνθήκες , φύλαξη σε μη ελεγχόμενες συνθήκες και πίσω από την εμπορία τους, υπάρχει μια παράνομη αγορά δισεκατομμυρίων.

Θα είναι τυχεροί, οι αγοραστές φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής (βιταμίνες, πρωτεΐνες κλπ )από το διαδίκτυο , αν απλώς χάσουν τα λεφτά τους και όχι την υγεία τους, τονίζεται σε ένθετο, που τελευταία εξέδωσαν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες .

Η μόνη ασφαλής χορήγηση φαρμάκων, είναι δια χειρός φαρμακοποιού.

Στην Κυπριακή αγορά, η προμήθεια φαρμάκων μέσω του διαδικτύου είναι παράνομη και κανένα φαρμακείο δεν έχει εξασφαλίσει άδεια διαδικτυακής λειτουργίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











353