Εκστρατεία συλλογής χρημάτων για αντιμετώπιση της πολιομυελίτιδας από το Ροταριανό Λευκωσίας


Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσία -Σαλαμίς, συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία για περιορισμό και εξάλειψη της πολιομυελίτιδας από τον κόσμο, διοργανώνει εκστρατεία συλλογής χρημάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πολιομυελίτιδας, που τιμάται στις 24 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από το 1988 που τα κρούσματα της πολιομυελίτιδας έφταναν τις 350.00 το χρόνο, επετεύχθη αξιοθαύμαστη πρόοδος και το 2013 είχαν μειωθεί σε 400. Από το 2013 και μετά έχουν παρουσιαστεί κρούσματα στη γειτονική Συρία, η οποία θεωρείτο απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα. Σημειώνεται συναφώς, ότι δεδομένης της εγγύτητας της Κύπρου με τη Συρία και τις μετακινήσεις πληθυσμών μεταξύ των δύο χωρών, είναι προφανές ότι η Κύπρος είναι εκτεθειμένη στον κίνδυνο αυτό.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, σε άλλη αρνητική εξέλιξη, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακήρυξε την πολιομυελίτιδα ως «έκτακτη κατάσταση» για θέματα δημοσίας υγείας, και ο ΠΟΥ έχει καλέσει τις χώρες στις οποίες σημειώνονται κρούσματα να μεριμνήσουν, ώστε όσοι ταξιδεύουν εκτός των συνόρων τους θα είναι εμβολιασμένοι για την ασθένεια.

Διευκρινίζει επίσης ότι η απόφαση αυτή επιβάλλει πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η τεράστια πρόοδος που έχει επιτευχθεί για την εξάλειψη της ασθένειας μέχρι σήμερα και να εξαλειφθεί πλήρως η ασθένεια σε παγκόσμια κλίμακα.

Η συλλογή χρημάτων γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ομίλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι για κάθε ευρώ που προσφέρεται, το Ίδρυμα Bill and Belinda Gates έχει συμφωνήσει να συνεισφέρει άλλα δύο ευρώ. Έτσι, με κάθε ευρώ που εισπράττεται μπορούν να εμβολιαστούν έξι παιδιά, αφού το κόστος του εμβολίου είναι μισό ευρώ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











294