Εκδήλωση για ενίσχυση της Ανοικτής Θεραπευτικής Κοινότητας «Η Τόλμη» στην Πάφο


Εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα εξαρτημένων ατόμων Πάφου «Τόλμη», σε συνεργασία με το Δήμο Πάφου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πάφο με στόχο τη συλλογή χρημάτων και την οικονομική ενίσχυση της Κοινότητας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πορεία μοτοσικλετιστών και ποδηλατών σε όλη την επαρχία Πάφου, η οποία ξεκίνησε από το Δημοτικό Μέγαρο και κατέληξε στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Κάτω Πάφου.

Η Άντρη Παφίτη, πρόεδρος της «Τόλμης», μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως εκείνο που επικαλείται το Δ.Σ. της «Τόλμης» είναι η οικονομική βοήθεια, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί το έργο της, που ξεκίνησε από το 2006 μέχρι σήμερα. Ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και το κοινό που αγκάλιασε το έργο που επιτελείται στην Πάφο.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου διαχρονικά τα τελευταία 10 χρόνια από την ημέρα που η «Τόλμη» δραστηριοποιείται στην Πάφο βρίσκεται δίπλα της γιατί αναγνωρίζει-όπως είπε-ότι η Τοπική Αρχή οφείλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Πρόσθεσε πως στην πόλη και Επαρχία Πάφου, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα αυτό το φαινόμενο. «Είναι εδώ που πρέπει να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και θεραπευτικές κοινότητες για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να ξεφύγουν απ’ αυτή την κακή και επιζήμια συνήθεια», κατέληξε.

Η Έλενα Ζαρούνα, μέλος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου Δρ. Χρύσανθο Γεωργίου, είπε πως «είμαστε εδώ για να δείξουμε έμπρακτα την ενίσχυσή μας στο πρόγραμμα θεραπείας εξαρτημένων ατόμων της Τόλμης, το οποίο έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, αφού είναι μη κυβερνητικός οργανισμός, που καλύπτει μια επαρχία, η οποία δεν έχει άλλες τομές για να παρέχουν θεραπεία σε εξαρτημένα άτομα».

Η Παντελίτσα Νικολάου, ψυχολόγος στην Τόλμη Πάφου, είπε ότι «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι θέλουμε να κρατήσουμε ανοικτό το θεραπευτικό κέντρο αυτό γιατί, όπως σημείωσε, είναι πολύ σημαντική η προσφορά στην πόλη και επαρχία της Πάφου.

Ο πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, Κωστάκης Μιχαήλ, ανέφερε πως το Συμβούλιο είναι καλό οι πολίτες να γνωρίζουν ότι υπάρχει τέτοιο κέντρο στην Πάφο και όχι μόνο στη Λευκωσία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως στις μέρες της κρίσης που διανύουμε ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός, αφού προσφέρει ότι δεν μπορεί να προσφέρει το κράτος.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30 το πρωί και ο τερματισμός στις 12:15 το μεσημέρι. Με τον τερματισμό της πορείας ακολούθησε θεαματική επίδειξη από το Σύλλογο Ταε κβο ντο, χαιρετισμοί και τερματισμός πορείας μοτοσικλετιστών και ποδηλατών.

Ο Χρίστος Ζυμπουλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Τάε κβο ντο Πάφου και σύμβουλος εθνικών ομάδων που συμμετείχε στην εκδήλωση, ανέφερε πως ο σκοπός της συμμετοχής είναι ιερός, προσθέτοντας ότι «για μας ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός αφού είναι θέμα ζωής των συνανθρώπων μας».

Η Τόλμη τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Για το λόγο αυτό, η Επιτροπή Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πάφου αποδέχτηκε πρόταση της «Τόλμης» για συνδιοργάνωση εκδήλωσης, με στόχο τη συλλογή χρημάτων και την οικονομική ενίσχυση της, ανέφερε ο Χρύσανθος Σαββίδης πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου.

«Η Τόλμη Πάφου», σημείωσε, «είναι το καλύτερο παράδειγμα τόλμης και αυταπάρνησης στον τομέα των εξαρτήσεων». «Στόχος μας», συνέχισε, «είναι η κάθε δυνατή προσπάθεια κατά των ναρκωτικών και η προσπάθεια να περάσουμε το μήνυμα σε όλους ότι η ζωή είναι ωραία χωρίς εξαρτήσεις γιατί τα περισσότερα θύματα είναι νέοι».

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε ακόμη πως πολλά Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Κύπρο έχουν ήδη πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους εκάστοτε κυβερνώντες όπως δουν το θέμα άμεσα γιατί – όπως είπε- η μάστιγα των ναρκωτικών είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζούμε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











313