Ειδικές Θεραπείες Μάλαξης και τα ευεργετικά αποτελέσματά τους


ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΣΙΑΡΛΗ*

Η εξέλιξη του μασάζ μέσα στο χρόνο έχει οδηγήσει στη δημιουργία ειδών και παραλλαγών του μασάζ, που προσφέρουν αυτό που ζητά ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Πριν από την εφαρμογή της μάλαξης είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο σκοπός για τον οποίο θα εφαρμοστεί η μάλαξη, έτσι ώστε να γίνει σωστή επιλογή του είδους του μασάζ για την κάθε περίπτωση. Το μασάζ σώματος μπορεί να γίνει με σκοπό τη χαλάρωση, την αναζωογόνηση ή τη διέγερση του οργανισμού. Μασάζ μπορεί να γίνει επίσης κατά των πόνων ή προληπτικά για την καλύτερη υγεία και ευεξία. Όλα τα είδη του μασάζ έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τη μείωση του στρες και της έντασης. Κύριες πρακτικές που περιγράφονται ως ειδικές θεραπείες μάλαξης είναι το Ινδικό Μασάζ Κεφαλής, η Μάλαξη με Πουγκιά από Βότανα, η Ρεφλεξολογία και η Λιθοθεραπεία.

Ινδικό Μασάζ Κεφαλής

Το Ινδικό Μασάζ Κεφαλής προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία του σώματος και του νου. Η ανακούφιση από το στρες και μόνο, μπορεί να μας απαλλάξει από πολλά συμπτώματα όπως οι πονοκέφαλοι, η υπέρταση, οι μυαλγίες, οι φοβίες, ο θυμός, η κατάθλιψη, η πενιχρή συγκέντρωση και το άγχος. Η τεχνική αυτή χαρίζει γαλήνη, χαλαρώνει και αναζωογονεί, ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο θα αφιερώσουμε σε αυτό. Είναι μια ήπια μορφή μάλαξης στην πλάτη, στον αυχένα, στο κεφάλι και το πρόσωπο. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία στις περιοχές αυτές, ενώ αυξάνει την τροχιά της κινητικότητας στον αυχένα και στην ωμική ζώνη. Ο θεραπευτής δουλεύει χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα πιέσεων και ρυθμών για να επιφέρει την απόλυτη χαλάρωση και την θεραπεία.

Μάλαξη με Πουγκιά από Βότανα

Η θεραπεία Μασάζ με Πουγκιά από Βότανα έχει άριστα αποτελέσματα στην χαλάρωση και τόνωση του μυϊκού συστήματος, ολοκλήρου του σώματος. Προσφέρει ηρεμία αφού εκτός από το υπέροχο χαλαρωτικό μασάζ, η μυρωδιά από τα βότανα και τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται, σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητάς μας.

Το μασάζ γίνεται με ζεστά υφασμάτινα λινά πουγκιά που περιέχουν θρυμματισμένα βότανα και άλατα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή και την πάθηση.

Η ζέστη των πουγκιών και τα αιθέρια έλαια που τοποθετούνται στο σώμα προσφέρουν υπεραιμία, αποβολή του γαλακτικού οξέως και ως ένα βαθμό επαναφορά της ελαστικότητας του μυός. Επίσης ανακουφίζουν από τα αυχενικά σύνδρομα και τις αυχενικές εντάσεις. Βοηθούν σε προβλήματα όπως στην αρθρίτιδα, στη θρέψη των οστών, στην ενδυνάμωση του νευρικού συστήματος και στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος. Η θεραπεία δρα και προληπτικά κατά της διαδικασίας του γήρατος.

Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική, ολιστική, συμπληρωματική θεραπεία η οποία υποστηρίζει ότι κάθε σημείο του ανθρωπίνου οργανισμού έχει το αντανακλαστικό του στα πέλματα, στις παλάμες, στα αυτιά και σε άλλες περιοχές του σώματος. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ύπαρξης ενός ατόμου-σώμα, νου και πνεύμα. Είναι μια θεραπεία που επιφέρει χαλάρωση, ισορροπία και αρμονία, ενθαρρύνοντας το σώμα να αφυπνίσει τις αυτοθεραπευτικές του δυνάμεις. Έχει αποτέλεσμα σε μεγάλο εύρος παθήσεων όπως μυοσκελετικά προβλήματα, γαστρεντερολογικά, γυναικολογικά, ενδοκρινολογικά, πονοκέφαλοι, άγχος κ.α.

Λιθοθεραπεία

Η Λιθοθεραπεία χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του στρες, την αναλγησία των μυϊκών πόνων και τη βελτίωση της διάθεσης και της φυσικής κατάστασης.

Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση ειδικών πετρών οι οποίες γλιστρούν απαλά στο δέρμα με τη χρήση ελαίων και επιφέρουν ευεξία και χαλάρωση. Οι ζεστές πέτρες δημιουργούνται από ηφαιστειακούς βράχους σε τήξη, των οποίων η θερμοκρασία φθάνει τους 1000οC. Είναι γεμάτες ενέργεια και μεταδίδουν απόλυτα τη θερμότητα στο δέρμα. Με την εφαρμογή της θεραπείας αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και η μεταφορά οξυγόνου. Επίσης, τονώνεται η μικροκυκλοφορία και βοηθείται ο οργανισμός στο να αποβάλει τις τοξίνες.

*Υπεύθυνη Κλάδου Αισθητικής

KES COLLEGE




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











880