Διαμοιρασμό των έξτρα 800 000 για τις υπερωρίες βάσει έρευνας της Delloite προκρίνει η ΠΑΣΥΚΙ


Σταθερή στις θέσεις της επί του συνόλου των μείζονος σημασίας ζητημάτων που την απασχολούν παραμένει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ) και με αυτές μεταβαίνει στην καθοριστική για το μέλλον της εργασιακής ειρήνης στα δημόσια νοσηλευτήρια, συνάντηση που θα έχει με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή στις δέκα το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής.

Σε συνεδρία του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ προέβη σε προετοιμασία της συνάντησης με κ. Πατσαλή, καθορίζοντας τους άξονες επί των οποίων θα κινηθεί.

Όπως πληροφορείται το ygeia-news, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 68ο έτος, η ηγεσία της συντεχνίας θα προβάλει τη θέση της πως δεν συναινεί σε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, ζητώντας όπως το θέμα επανεξεταστεί σε δεύτερο χρόνο και αφού πρώτα υπάρξει επίλυση των υφιστάμενων ζωτική σημασίας προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Κλάδος. Συναφώς, σε σχέση με το θέμα των εκτάκτων ιατρών (όπως αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα της αλλαγής στον τρόπο μοριοδότησής τους), η ΠΑΣΥΚΙ προτίθεται να ζητήσει ξεκαθάρισμα του όλου σκηνικού από τον αρμόδιο Υπουργό, ειδικότερα ως προς τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και κατά πόσο υφίσταται ως υπαρκτός ο κίνδυνος κάποιοι από τους νυν συμβασιούχους να βρεθούν εκτός εργασίας. Επίσης, θα ζητήσει ενημέρωση αναφορικά με το πόρισμα-γνωμάτευση που ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία με στόχο την εξεύρεση διευθέτησης του ζητήματος, αλλά για την οποία μέχρι σήμερα η συντεχνία δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης. Διευκρινήσεις και ξεκαθάρισμα του τοπίου θα ζητηθεί και σε ό,τι αφορά προτάσεις που υποβλήθηκαν προς τη συντεχνία από τον Υπουργό Υγείας, σε ό,τι αφορά στο αίτημά της γι’ αποπαγοποίηση θέσεων και προαγωγές στη βάση της πεπατημένης που εφαρμόστηκε σε άλλους Κλάδους της δημόσιας υπηρεσίας, όπως είναι ο τομέας της εκπαίδευσης. Δηλαδή, χωρίς μισθολογικές αυξήσεις.

Αναφορικά με την υπερωριακή απασχόληση των κυβερνητικών γιατρών, πρόθεση της ΠΑΣΥΚΙ είναι να προβάλει στον Υπουργό Υγείας-σε ό,τι αφορά τον τρόπο κατανομής των επιπλέον 800 000 ευρώ που συμφώνησαν να διατεθούν για το σκοπό αυτό-έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της ο οίκος Delloite. Η έρευνα πραγματεύεται το πώς πληρώνεται η υπερωριακή απασχόληση των κυβερνητικών ιατρών σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και, συναφώς, θα ζητηθεί από τον Φίλιππο Πατσαλή όπως η διάθεση του επιπλέον ποσού των 800 000 ευρώ γίνει στη βάση των ευρημάτων της. Σημειώνεται πως ο Υπουργός Υγείας είχε προτείνει τη σύσταση Επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους της ΠΑΣΥΚΙ, λειτουργών του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία να αποφασίσει τον τρόπο διάθεσης του έξτρα κονδυλίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











471