Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Frederick: Νοητική Αναπηρία και Σύνδρομο Down


Η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Απριλίου στη Λευκωσία και την Πέμπτη 23 Απριλίου στη Λεμεσό, μία εξαιρετικής σημασίας διάλεξη της Δρ. Αναστασίας Αλευριάδου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) με θέμα: «Ψυχοκοινωνική Προσαρμογή παιδιών με Νοητική Αναπηρία και Σύνδρομο George: Ανίχνευση Δυσκολιών και Προτάσεις Παρέμβασης».

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το Σύνδρομο Down αποτελούσε για την κοινωνία ένα αυστηρό ταμπού και απασχολούσε ενεργά μόνο τους επιστήμονες. Χάρις στην επιστήμη και την αξιοθαύμαστη επιμονή και πίστη ειδικών και γονέων από όλο τον κόσμο, αργά αλλά σταθερά αναδείχθηκε πως τα παιδιά με Νοητική Αναπηρία και Σύνδρομο Down μπορούν να προσεγγιστούν, να επικοινωνήσουν, και με την κατάλληλη εκπαίδευση να απελευθερώσουν από μέσα τους δυνατότητες, συναισθηματικό κόσμο, δεξιότητες και εκφραστικές λειτουργίες.

Η Δρ. Αλευριάδου στη διάλεξη που θα δοθεί στο Πανεπιστήμιο Frederick Λευκωσίας και Λεμεσού, θα παρουσιάσει ένα Πιλοτικό Πρόγραμμα που αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια κατασκευής ενός ελληνόγλωσσου ψηφιακού εκπαιδευτικού λογισμικού ανίχνευσης κοινωνικών δεξιοτήτων για τα παιδιά με νοητική αναπηρία.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να διευκολυνθούν όλοι όσοι είναι σε επαφή με παιδιά που παρουσιάζουν Νοητική Αναπηρία και Σύνδρομο Down, ώστε με τη σειρά τους, να βοηθήσουν αποτελεσματικά αυτά τα παιδιά στην κοινωνική τους ένταξη και τη βελτιστοποίηση των όρων ζωής τους.

Η διάλεξη στη Λευκωσία, στις 22 Απριλίου στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος του Πανεπιστημίου Frederick ξεκινά στις 6 το απόγευμα, ενώ η αντίστοιχη στη Λεμεσό, στις 23 Απριλίου στην αίθουσα 303, στις 9 το πρωί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











518