Βαριά άρρωστο το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού-Ζητούν άμεση θεραπεία οι δήμαρχοι της μείζονος Λεμεσού


Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και η Πολιτεία πρέπει άμεσα να προωθήσει λύσεις και να στηρίξει το δημόσιο νοσηλευτήριο της πόλης, δήλωσε στο Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΚΥΠΕ) ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, Γιώργος Γεωργίου.

Με αφορμή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού και της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου, το οποίο εμπίπτει στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών, ο Γιώργος Γεωργίου δήλωσε ότι η κατάσταση είναι τραγική, αφού παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών και προσωπικού όσο και σε εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν για τις ανάγκες που υπάρχουν και οι οποίες, όπως είπε ο Γιώργος Γεωργίου, σχετίζονται με την ανάγκη για δημιουργία καρδιοχειρουργικής κλινικής, την επέκταση συγκεκριμένων τμημάτων, όπως των Πρώτων Βοηθειών, του Νεφρολογικού και του Αιματολογικού Τμήματος, τις ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, όπως ωτορινολαρυγγολόγου και αναισθησιολόγου και τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα.

«Επίσης», συνέχισε, «παρατηρούνται μεγάλες λίστες αναμονής στο Ορθοπεδικό Τμήμα, καθυστερήσεις στη λήψη χημικών αναλύσεων, αφού αυτές αποστέλλονται στη Λευκωσία , ενώ στο Ακτινολογικό Τμήμα, ο μοναδικός αξονικός τομογράφος συνεχώς παρουσιάζει προβλήματα και χρήζει αντικατάστασης».

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, ανέφερε ότι, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών σε πολλά νοικοκυριά και της στροφής των πολιτών προς τα δημόσια νοσηλευτήρια, το Νοσοκομείο Λεμεσού πρέπει να είναι σε θέση να δώσει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους δικαιούχους.

Οι Δήμαρχοι της Μείζονος Λεμεσού θα κωδικοποιήσουν τις θέσεις τους και υπό τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, θα αποστείλουν επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την κάθοδό του στη Λεμεσό και συζήτηση των προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εξεύρεσης τρόπων επίλυσης τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











284