Αυγ. Ποταμίτης: Το Υπ. Υγείας θα πρέπει να διερευνήσει τις περιπτώσεις φαρμάκων χωρίς σημάνσεις


Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα την Τετάρτη οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες δίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου(ΣΦΕΚ), Αυγουστίνος Ποταμίτης.

Ο κ. Ποταμίτης αναφέρει τα εξής: «Αναφορικά με ανακοίνωση των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, σε σχέση με τις καταγγελίες μας για φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά χωρίς τις απαραίτητες σημάνσεις στις συσκευασίες τους, ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου επιθυμώ να τονίσω τα ακόλουθα:

*Ως εισαγωγείς φαρμάκων έχουμε πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεων μας, τόσο απέναντι στη νομοθεσία όσο και απέναντι στο Κύπριο ασθενή. Σεβόμενοι τον Κύπριο ασθενή αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα φάρμακα εκείνα τα οποία μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς την ειδική σήμανση που προνοεί η νομοθεσία.

*Κανένας μας δεν είχε πρόθεση να επισκεφθεί τον Υπουργό Υγείας με συσκευασίες για αντίδοτα ή για προϊόντα που αφορούν επείγουσες ανάγκες, όπως αυτά καταγράφονται στην ανακοίνωση των Φ.Υ.

*Τα σκευάσματα, που εμείς έχουμε εντοπίσει στην αγορά και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, έχουν τον ίδιο εισαγωγέα, είναι σκευάσματα ευρείας κατανάλωσης τα οποία αφορούν παθήσεις για τις οποίες κυκλοφορούν, τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς δεκάδες αντίστοιχα σκευάσματα. Όπως ήταν, για παράδειγμα, το σκεύασμα για τη χοληστερόλη, το οποίο το ίδιο το Υπουργείο ανακάλεσε από τα κρατικά φαρμακεία την περασμένη εβδομάδα και επίσης ανήκει στην ίδια εταιρεία.

*Στις συσκευασίες που εμείς κατέχουμε, παρατηρούνται ελλείψεις που δεν αφορούν μόνο τη γλώσσα στο φύλλο οδηγιών.

*Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να διερευνήσει τις περιπτώσεις αυτές, διότι εκείνο που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το ότι εισάγονται στην Κύπρο από συγκεκριμένη εταιρεία και διερωτόμαστε πώς γίνεται ένας αριθμός φαρμάκων να κατέχουν ειδικές άδειες.

*Ως Πρόεδρος του ΣΦΕΚ θα έχω σύντομα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, τον οποίο και θα ενημερώσω σχετικά παρουσιάζοντας του και τα σκευάσματα που έχουμε εντοπίσει».

Διαβάστε εδώ: Φαρμακευτικές Υπ.: Ισότιμη η αντιμετώπιση όλων των προμηθευτών φαρμακευτικών προϊόντων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











672