Άρχισε τις εργασίες του το Συμβούλιο Εθνικών Εκπροσώπων του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών


Το Συμβούλιο των Εθνικών Εκπροσώπων, το διεθνές κυβερνών Σώμα του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (ICN) συνέρχεται από την Τρίτη μέχρι τις 19 Ιουνίου 2015. Στη διάσκεψη οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των εθνικών νοσηλευτικών συνδέσμων, μελών του ICN, θα προσδιορίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις, τις προτεραιότητες του επαγγέλματος και τις μελλοντικές κατευθύνσεις.

Οι κύριοι στόχοι της συνάντησης είναι:

1. Η προώθηση και η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

2. Η ανάδειξη της συνεισφορά της νοσηλευτικής για την υγεία του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας.

3. Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας εντός και εκτός της διεθνούς νοσηλευτικής κοινότητας.

Φέτος, στις 17 Ιουνίου, το ICN σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) θα πραγματοποιήσουν κοινές διαβουλεύσεις επικεντρωμένες στο ανθρώπινο δυναμικό για την υγεία. Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με πολλούς εταίρους για να στηρίξει τον κρίσιμο ρόλο των νοσηλευτών και μαιών στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας. Βρίσκεται επίσης στη διαδικασία ανάπτυξης στρατηγικής για τους ανθρώπινους πόρους, η οποία θα υποβληθεί το 2016 στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA), κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των κρατών μελών όπου θα ληφθούν αποφάσεις σε θέματα πολιτικής. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης στρατηγικής από τον ΠΟΥ είναι θεμελιώδους σημασίας για την επίτευξη όλων των στόχων για την υγεία.

Οι τρέχουσες εξελίξεις στη Νοσηλευτική και Μαιευτική λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της αυξανόμενης ζήτησης για προσβάσιμη και οικονομικά προσιτή και ποιοτική φροντίδα, καθώς και την ανάγκη για βελτίωση της πρόσβασης στην περίθαλψη και την καθολική κάλυψη. Οι νοσηλευτές και οι μαίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παροχής υπηρεσιών. Σε πολλές χώρες, είτε ηγούνται είτε αποτελούν βασικούς παράγοντες στις διεπαγγελματικές, διεπιστημονικές ομάδες υγείας. Παρέχουν πλήρες φάσμα νοσηλευτικών και μαιευτικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα του συστήματος υγείας. Για την επίτευξη καθολικής κάλυψης στην υγεία, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ποιότητα, η ποσότητα και η καταλληλότητα του εργατικού δυναμικού.

Ο ρόλος των νοσηλευτών στον καταρτισμό μιας στρατηγικής είναι υψίστης σημασίας για το ICN και τους 16.000.000 νοσηλευτές ανά το παγκόσμιο γι’ αυτό θα διεξαχθούν συζητήσεις μεταξύ των εθνικών αντιπροσώπων (CNR) για διαμόρφωση σχετικών προτάσεων προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κύριοι ομιλητές θα είναι η πρόεδρος του ICN Judith Shamian και ο Jim Campbell (διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του ΠΟΥ).

Στη συζήτηση της περιφέρειας 2 του ICN (αποτελείται από 23 χώρες μεταξύ των οποίων το Ισραήλ, η Τουρκία, η Παλαιστίνη κ.α.) θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών (Ευδοκία Αθηνή και Αριστείδης Χωραττάς). Την ευθύνη για τη διεξαγωγή και το συντονισμό της συζήτησης των εθνικών αντιπροσώπων στην συγκεκριμένη περιφέρεια έχουν τα μέλη του Συμβουλίου του ICN Ιωάννης Λεοντίου (Κύπρος) και Paul Pace (Μάλτα).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











293