Αντίθετη με την αύξηση ορίου συνταξιοδότησης των κυβερνητικών γιατρών η Προοδευτική


Την αντίθεσή της στην αύξηση ορίου συνταξιοδότησης των κυβερνητικών γιατρών στο 68ο εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Προοδευτική αναφέρει: «Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών δηλώνουμε ότι, η νομοθεσία για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στους κυβερνητικούς γιατρούς στο 68ο έτος ηλικίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Η νέα προσπάθεια που προωθείται από κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα, αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στη νεολαία, η φιλοσοφία της οποίας ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα.

Στην κυπριακή κοινωνία σήμερα, η οποία μαστίζεται με ποσοστά ανεργίας των νέων στο 40%, το μέτρο αυτό θα αποτελέσει ακόμα ένα πλήγμα για τους νέους επιστήμονες. Αναμφισβήτητα δεν θα απελευθερώσει νέες θέσεις εργασίας, θα οδηγήσει πολλούς νέους στις ουρές των γραφείων ανεργίας, αλλά και στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας.

Η επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης θα πλήξει με σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις τη νέα γενιά και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Τυχόν επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης θα σημαίνει παγοποίηση των προσλήψεων στην υγεία, ενώ παράλληλα θα πλήξει την αποδοτικότητα της Δημόσιας Υγείας λόγω της γήρανσης του εργατικού δυναμικού η οποία θα παρουσιαστεί.

Ως Προοδευτική κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού τυχόν επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, θα προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις και στον ιδιωτικό τομέα όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε συλλογικά και οργανωμένα στην όποια προσπάθεια υποθήκευσης του μέλλοντός μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











340