Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου: 3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ-Οι στόχοι


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου της 3ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ. Κατά τη συνέντευξη Τύπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) και ο Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, στενού συνεργάτη του ΑΣΚ ως προς την προώθηση και υλοποίηση των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από παράνομες ουσίες και την επιβλαβή χρήση του αλκοόλ.

Δόθηκαν επίσης πληροφορίες που αφορούν στις δραστηριότητες που περιλαμβάνει η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ, καθώς και οι στόχοι της που συνοψίζονται ως εξής:

• Η προώθηση και κατ’ επέκταση η αυστηρότερη εφαρμογή των νομοθεσιών που σχετίζονται με την πώληση αλκοολούχων ποτών.

• Η προώθηση και γνωστοποίηση καλών πρακτικών που αφορούν στα μέτρα μείωσης της προσβασιμότητας και διαθεσιμότητας του αλκοόλ σε νεαρά άτομα κάτω του επιτρεπόμενου ορίου ηλικίας (>17 ετών) και των κινδύνων που σχετίζονται με την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου και των περιστατικών οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στην πρωτοβουλία αυτή του ΑΣΚ, που θα διαρκέσει από τις 12-18 Οκτωβρίου, συνδράμουν Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και κυβερνητικοί και μη οργανισμοί σε παγκύπρια βάση. Κατά την εβδομάδα αυτή θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες με στόχο την ενθάρρυνση της κοινωνίας για ενεργό συμμετοχή σε σχέση με την αποτροπή της επιβλαβούς κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και την εξάλειψη του στίγματος για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης στο αλκοόλ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











394