Αντιδράσεις των μελών της Επ. Υγείας για την παρουσίαση του Υπ. Υγείας για υλοποίηση του ΓΕΣΥ


ΚΥΠΕ- Στο συμπέρασμα πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως υπάρχουν προβλήματα κατά την πορεία υλοποίησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας κατέληξαν κόμματα και Υπουργείο Υγείας, κατά την ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας για την πορεία υλοποίησης από τον αρμόδιο Υπουργό, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, βουλετής του ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου, υποστήριξε ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητεί την ύπαρξη προβλημάτων, ωστόσο, κατά τον ίδιο, «ακούγονται υπερβολές σε καθημερινή βάση από κάποιους, που θέλουν να αμφισβητούν κάθε ενέργεια εξέλιξης, είναι εκτός πραγματικότητας και στοχεύουν αλλού».

«Είχαμε επίσημη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Υγείας για την εξελικτική πορεία, η οποία είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και εντός των πλαισίων, όπως αυτά προβλέπονται θεσμικών ή και άλλων. Αυτή τη στιγμή προχωρεί κανονικά η διαδικασία», είπε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, εξέφρασε την αγωνία και ανησυχία του κόμματος του για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ, αναφέροντας ότι «καραδοκούν Λαιστρυγόνες και αρπακτικά, ώστε να ναυαγήσει αυτή η προσπάθεια».

Την ίδια ώρα ο κ. Γεωργίου εξέφρασε αγωνία για την πορεία των κρατικών νοσηλευτηρίων εντός του περιβάλλοντος του Σχεδίου Υγείας, φέρνοντας συγκεκριμένο παράδειγμα το νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως λέχθηκε κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, το Υπουργείο είχε εξασφαλίσει μελέτη για τις ανάγκες, που θα απαιτηθούν στο Νοσοκομείου Λεμεσού εντός του Σχεδίου Υγείας.

Κατέληξαν, είπε, ότι χρειάζεται να οικοδομηθεί άλλο ενάμιση Νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο προχωρεί σε νέα μελέτη. «Δυστυχώς», σημείωσε, «δεν μπορεί να οικοδομηθεί υγεία σε κοντέινερ και διαδρόμους».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Μουσιούττας, είπε πως το κόμμα του διαβεβαίωσε τον Υπουργό Υγείας ότι θα σταθεί δίπλα και μπροστά, έτσι ώστε αυτό το μεγάλο επίτευγμα του κυπριακού λαού, που ψηφίστηκε πέρσι από ολόκληρη τη Βουλή να τύχει εφαρμογής.

«Ως ΔΗΚΟ θα σταθούμε δίπλα και μπροστά ώστε να προσφέρουμε αυτό το αγαθό σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε ότι ενώ θα έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η αυτονόμηση σε διοικητικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο για να μπορέσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια να ανταποκριθούν στα πλαίσια του ανταγωνισμού, πλέον αυτή η αρχή εγκαταλείπεται.

Υπέδειξε πως θα χαθεί πολύτιμος χρόνος στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων εντός του Σχεδίου Υγείας, κάτι που θα τα θέσει σε μειονεκτική θέση απέναντι στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, είπε πως δεν υπήρξε συγκροτημένη μελέτη για όλο το δημόσιο τομέα, για τις κλινικές, το προσωπικό και τον εξοπλισμό που απαιτούνται, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στις υποχρεώσεις που θα αναλάβει.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











330