Ανεξάρτητη και θεσμοθετημένη Μεταμοσχευτική Μονάδα η λύση στα προβλήματα, δηλώνει ο Υπ. Υγείας


Μέσα από τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη ανεξάρτητης Μεταμοσχευτικής Μονάδας, με μόνιμο προσωπικό, θα επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα που πρόεκυψε με τη λήξη των συμβολαίων των Δρ. Χατζηαναστασίου και Πρική, ο κ. Πατσαλής, ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση εντός μιας ή δύο ημερών να ανακοινώσει τις νέες συμβάσεις που θα υπογράψει με εξειδικευμένο προσωπικό.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας: «Θεωρούμε πολύ πιο σημαντικό να προχωρήσουμε και να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα με την Μεταμοσχευτική Κλινική, θεσμοθετώντας την Κλινική αυτή, δημιουργώντας μια ανεξάρτητη και θεσμοθετημένη Μεταμοσχευτική Μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που θα έχει τους δικούς της χώρους, θα έχει μόνιμο προσωπικό, με γιατρούς, νοσηλευτές, νεφρολόγους, ώστε η Κύπρος να έχει μια ανεξάρτητη, μοναδική, θεσμοθετημένη μονάδα, που να μην περνά κρίσεις όπως αυτή που περνάμε με τη λήξη των συμβολαίων ιατρών και άλλων λειτουργών».

Κληθείς από το ygeia-news, να αναφέρει κατά πόσο μπορεί να ανακοινώσει τα ονόματα των ιατρών με τους οποίους το Υπουργείο Υγείας αναμένεται να καταλήξει σε σύναψη συμφωνίας προς αντικατάσταση των Δρ. Χατζηαναστασίου και Πρική, ο Υπουργός Υγείας απάντησε: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε όχι. Σήμερα(σ.σ. την Πέμπτη), ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς ότι δεν θα υπογράψουν νέες συμβάσεις, προχωρούμε και θα ανακοινώσουμε εντός μιας ή δύο ημερών τις νέες συμβάσεις που θα υπογράψουμε με εξειδικευμένο προσωπικό. Βεβαίως, θεωρώ ακόμη πιο σημαντικό ότι η επίλυση πρέπει να επέλθει με τη θεσμοθέτηση και ανάπτυξη ανεξάρτητης Μονάδας, με μόνιμο προσωπικό πλήρως κατοχυρωμένο, μόνιμους χώρους, ώστε να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα κάθε τόσο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











350