Ανδρέας Ανδρέου: Σημαντική η πλήρωση όλων των κενών θέσεων και ειδικότερα των εκτάκτων


Ως πολύ σημαντική και αναγκαία χαρακτηρίζει την πλήρωση όλων των κενών θέσεων και ειδικότερα των εκτάκτων, ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας(ΠΑΣΥΔΥ), Ανδρέας Ανδρέου.

Ερωτηθείς από το ygeia-news κατά πόσο ο Κλάδος των νοσηλευτών ψυχικής υγείας αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα μ’ εκείνο του Κλάδου της Γενικής Νοσηλευτικής, ο κ. Ανδρέου υπέδειξε πως και για τους νοσηλευτές υπηρεσιών ψυχικής υγείας πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο ο Κλάδος προέβη σε ενέργειες μαζί με τον Κλάδο Γενικής Νοσηλευτικής και την Επιτροπή Εκτάκτων, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. «Θα εξετάσουμε ξανά το πρόβλημα στην επικείμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας με στόχο την επίλυσή του», υπογράμμισε ο κ. Ανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή, γύρω στο 35% των νοσηλευτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας εργοδοτούνται ως έκτακτοι, δηλαδή βάσει συμβάσεων.

Πληροφορίες του ygeia-news αναφέρουν πως το πρόβλημα απασχόλησε τους έκτακτους νοσηλευτές στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησης που είχαν, κατά την οποία εξέτασαν πιθανά μέτρα αντίδρασης και άσκησης πίεσης, προκειμένου να πετύχουν το στόχο της μονιμοποίησής τους. Ανάμεσα στα μέτρα αυτά, με το πράσινο φως της ηγεσίας του Κλάδου, βρίσκεται όπως πληροφορούμαστε και το ενδεχόμενο μη υπογραφής των συμβολαίων τους, τα οποία λήγουν αυτή την περίοδο.

Δήλωσε επί του θέματος στο ygeia-news o πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Ανδρέας Ανδρέου: «Πέραν του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης, για τον Κλάδο μας είναι εξίσου σημαντική η πλήρωση όλων των κενών θέσεων και ειδικότερα των εκτάκτων, αφού εξάλλου μια τέτοια ενέργεια δεν θα επιφέρει κανένα επιπρόσθετο οικονομικό κόστος στο κράτος, ενώ παρόμοια διαδικασία έχει γίνει και με τους εκπαιδευτικούς, καθώς και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι εργοδοτούνται από το 2009 ως έκτακτοι. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα, για το οποίο προβήκαμε σε ενέργειες μαζί με τον Κλάδο Γενικής Νοσηλευτικής και την Επιτροπή Εκτάκτων χωρίς αποτέλεσμα. Θα εξετάσουμε ξανά το πρόβλημα στη επικείμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας με στόχο την επίλυσή του».

Διαβάστε εδώ: Πρόδρομος Αργυρίδης: Απαράδεκτο νοσηλευτικοί λειτουργοί να παραμένουν έκτακτοι πέντε και έξι χρόνια




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











401