Αναστασιάδης: Το Ογκολογικό της Τ.Κ. θετικό παράδειγμα συνέργειας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα


ΚΥΠΕ- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε την Πέμπτη ότι η λειτουργία του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου καταδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα τα οποία προκύπτουν μέσα από τις συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα όσον αφορά τον κρίσιμο χώρο της Υγείας και τα οποία έχουν ως τελικούς αποδέκτες τους ίδιους τους ασθενείς.

Σημείωσε ότι το Κέντρο στα 20 χρόνια της λειτουργίας του παρείχε τις εγνωσμένου κύρους υπηρεσίες του σε πέραν των 38,000 ασθενών.
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα εικοσάχρονα του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ανέφερε ότι μέσα από την άριστη συνεργασία κράτους και Τράπεζας Κύπρου, έγινε κατορθωτή η αντικατάσταση του εξοπλισμού του Κέντρου με τρεις καινούριους προηγμένης τεχνολογίας γραμμικούς επιταχυντές.
Πρόσθεσε ότι τα έξοδα για την αντικατάσταση των γραμμικών επιταχυντών ανέλαβε η Τράπεζα Κύπρου. Τα έξοδα της συντήρησης τους για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα καλύπτονται από το κράτος μέσω της κρατικής χορηγίας που παρέχεται ετησίως στο Κέντρο, εξήγησε.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ακόμα πως η πολιτεία, αναγνωρίζοντας το Κέντρο ως ένα από τα κορυφαία στον τομέα του, το στηρίζει και ενισχύει μέσω της κάλυψης των ετήσιων λειτουργικών του δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι οποίες ανέρχονται στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ανέφερε επίσης ότι οι κεφαλαιουχικές δαπάνες που κατέβαλε μέχρι σήμερα η Τράπεζα Κύπρου υπερβαίνουν στα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πεπεισμένος ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Ογκολογικού Κέντρου ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη του και την επέκταση των υπηρεσιών του με στόχο την προσφορά συνεχώς αναβαθμισμένων υπηρεσιών στον καρκινοπαθή ασθενή.
Διαβεβαίωσε ότι το Ογκολογικό μπορεί να υπολογίζει στη συνέχιση της στήριξης από πλευράς κράτους.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Γιώργος Δαυίδ, και μετά θάνατον ο Σόλων Τριανταφυλλίδης για τη συνεισφορά τους στο Ογκολογικό και στο σύνολο του το διευθυντικό και το υπαλληλικό προσωπικό του Κέντρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











880