Ανάγκη για επέκταση του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πάφου


Επίσκεψη του προέδρου του ΔΗΚΟ Ν. Παπαδόπουλου

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πάφου Αντώνη Αντωνίου και στελέχη του κόμματός του και ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του νοσοκομείου κ. Σπύρο Γεωργίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρατικό νοσηλευτήριο.

Ως πρώτο και σοβαρότερο θέμα τέθηκε η ανάγκη για επέκταση του Νεφρολογικού Τμήματος όπου εκεί οι νεφροπαθείς κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Η ανάγκη για επέκταση έχει επισημανθεί προ καιρού και άναψε το πράσινο φώς με κόστος 3 εκ. ευρώ. Μέχρι όμως να γίνει το έργο αυτό κρίνεται απαραίτητη η άμεση προσωρινή επέκταση έστω και με γυψοσανίδες, για την αποσυμφόρηση του Τμήματος αφού σήμερα σε ένα πολύ μικρό χώρο έχουν εγκατασταθεί 14 μηχανές αιμοδιάλυσης. Το θέμα αυτό χαρακτηρίστηκε από τον διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ως το σοβαρότερο που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα με τον Αξονικό που βρίσκεται εκτός λειτουργίας αφού αναμένεται για την επιδιόρθωση του ειδικό εξάρτημα από την Αμερική. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και η ανάγκη για πρόσληψη δύο γιατρών, τα, οι λίστες αναμονής, η μεγάλη έλλειψη σε κλίνες και κτηριακά προβλήματα.

Το ΔΗΚΟ είπε ο κ. Παπαδόπουλος θα μεταφέρει τα αιτήματα για βελτίωση των υποδομών, της στελέχωσης και του εξοπλισμού στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον υπουργό Υγείας «Μέσα από την συζήτηση του Κρατικού Προυπολογισμού, θέλουμε να δούμε την αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου Πάφου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











281