Αλ. Σταμάτης: Εκφράζω ικανοποίηση για τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας για το Ογκολογικό


«Το Ογκολογικό Κέντρο είναι το μόνο κέντρο που μπορεί να εξυπηρετήσει και μάλιστα με ένα πραγματικό τρόπο τους πάσχοντες συνανθρώπους μας». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Βουλή.

Συνέχισε λέγοντας πως «Η μείωση του ενός εκατομμυρίου του Ογκολογικού Κέντρου έγινε γιατί αυτοδιοικούμενο ως είναι, ζήτησε μείωση των δαπανών του. Ο προϋπολογισμός του ήταν μειωμένος. Ο λόγος ενδεχομένως να συνδέεται με το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη αποθεματικά τα οποία δημιουργούνται από την συνεισφορά του ιδιωτικού φορέα ο οποίος μετέχει του ογκολογικού κέντρου. Εμείς θεωρούμε ότι το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου πρώτα από όλα κακώς ως επονομαζόμενο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου είναι Ογκολογικό Κέντρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Υπουργείου μας. Λειτουργεί με ένα ιδιάζοντα καθεστώς αλλά είναι δικό μας και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει αυτή η επωνυμία. Είναι ένα θέμα του οποίου θα επαλειφθώ. Το δεύτερο θέμα είναι ότι το ογκολογικό υποστηρίζεται οικονομικά σχεδόν πλήρως από το κράτος. Είναι στόχος μας να συνεχίσουμε την ενίσχυση του ογκολογικού κέντρου γιατί αποτελεί κέντρο αναφοράς για την πατρίδα μας. Στο κάτω-κάτω είναι το μόνο κέντρο που μπορεί να εξυπηρετήσει και μάλιστα με ένα πραγματικό τρόπο τους πάσχοντες συνανθρώπους μας».

Το Ygeia-Newsζήτησε τα σχόλια του Γενικού Διευθυντή του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου κ. Αλέκου Σταμάτη.«Εκφράζω την ικανοποίηση μου για τις δηλώσεις του Υπουργού. Ο τόπος χρειάζεται ένα κέντρο αναφοράς στην ογκολογία και το Κέντρο μας έχει καταξιωθεί ως τέτοιο στην συνείδηση ιατρών και ασθενών. Οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας αφορούν την ανάπτυξη των υπηρεσιών ας προς όφελος των ασθενών και όχι το όνομα του Κέντρου. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για κοινωφελές ίδρυμα που δημιουργήθηκε και στηρίζεται τόσο από το Υπουργείο όσο και από την Τράπεζα και το οποίο αποτελεί κατάκτηση της κοινωνίας στην οποία σε τελική ανάλυση ανήκει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











818