Ακτίνα ελπίδας από το Ίδρυμα Φίλοι του Χόσπις Πάφου που προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα


Την ώρα που το εθνικό σύστημα υγείας της Κύπρου ταλανίζεται, το Ίδρυμα Φίλοι του Χόσπις Πάφου συνεχίζει να αναβαθμίζει την ποιότητα υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας που προσφέρει δωρεάν σε όλους τους πολίτες της Πάφου για μια 10ετία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, με έξοδα του Ιδρύματος, δύο Κύπριες Νοσηλεύτριες του Χόσπις επισκέφθηκαν το αντίστοιχο Χόσπις που βρίσκεται στην πόλη Τόντον του Ηνωμένου Βασιλείου το Σαίντ Μάργκαρετ.

Η Σκεύη Γρηγορίου και η Χρυσάνθη Χριστοδούλου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πόσο έχουν προοδεύσει οι υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας προς τους ασθενείς, των οποίων η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, αλλά και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υποστήριξης που δίδεται στις οικογένειες των ασθενών.

Το Σαίντ Μάργκαρετ Χόσπις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, διαθέτει τελευταίου τύπου εξοπλισμό που περιλαμβάνει ειδικά στρώματα για ασθενείς με κατάκλιση, ειδικές μπανιέρες και χώρους για τα άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους, παιγνιδότοπους, και βιβλιοθήκες για τους συγγενείς καθώς και ένα επιτελείο εκπαιδευμένων ψυχολόγων που αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν την οικογένεια όχι μόνο κατά την διάρκεια της νοσηλείας του συγγενικού τους προσώπου, αλλά και μετά την απoβίωση του.

Οι νοσηλεύτριες του Ιδρύματος Φίλοι του Χόσπις Πάφου με την επιστροφή τους ενημέρωσαν τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ιδρύματος για όλα όσα συμβαίνουν στον τομέα της ανακουφιστικής φροντίδας στο εξωτερικό, ενώ εξέφρασαν και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου νοσηλεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Χόσπις Πάφου συντηρείται από τα 5 καταστήματά του που πωλούν σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένα είδη, αλλά και από εισφορές των πολιτών, γεγονός που αφήνει σοβαρά εκτεθειμένους στα μάτια της κοινής γνώμης τους υπεύθυνους στη δημόσια υγεία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1045