Αβέβαιο αν θα προχωρήσει προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το κάπνισμα


Οι συνεχείς τροπολογίες και ασύμφωνες γνώμες γύρω από το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος, δε φαίνεται να καθιστά βέβαιη την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ygeia-News, κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων σήμερα, δε στάθηκε δυνατή οποιαδήποτε κατάληξη, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο αν θα προχωρήσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο στην αυριανή Ολομέλεια.

Πάντως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει περιθώριο στην Κύπρο να ψηφίσει το νόμο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2017.

Τα θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, έχει ως ακολούθως:

-Ο περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμος του 2016.

-Οι περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Κανονισμοί του 2017.

-Ο περί Προτύπων Ποιότητας και Ασφάλειας (Δωρεά, Προμήθεια, Έλεγχος, Επεξεργασία, Συντήρηση, Αποθήκευση και Διανομή) Ανθρώπινων Ιστών, Κυττάρων και Παράγωγων Προϊόντων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016.

-Οι περί Προτύπων Ποιότητας και Ασφάλειας Ανθρώπινων Ιστών, Κυττάρων και Παράγωγων Προϊόντων (Ιχνηλασιμότητα, Κοινοποίηση Σοβαρών Ανεπιθύμητων Αντιδράσεων και Συμβάντων, Κωδικοποίηση, Επεξεργασία, Συντήρηση, Αποθήκευση και Διανομή) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2017.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











365