«Χάθηκαν» στο ραντεβού ΠΑΣΥΚΙ και Υπ. Υγείας… άκυρη η συνάντηση Πατσαλή-συντεχνίας


Κάθε γέφυρα επικοινωνίας φαίνεται να χάνεται ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ). Ενδεικτική της κατάστασης είναι η σύγχυση που προκλήθηκε, ακόμη και σε ό,τι αφορά το καθορισμό ενός απλού… ραντεβού ανάμεσα στον Υπουργό Υγείας και τη συντεχνία.

Τη Δευτέρα, ο Φίλιππος Πατσαλής είχε δηλώσει επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της ημέρας πως κάλεσε την ΠΑΣΥΚΙ σε νέα συνάντηση την Τρίτη. Ωστόσο, από πλευράς ΠΑΣΥΚΙ, το ραντεβού ήταν ορισμένο για την Τετάρτη, ενώ για την Τρίτη το απόγευμα η συντεχνία των κυβερνητικών γιατρών συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο. Το μεσημέρι της Τρίτης, η πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Μάρω Κοντού, ανακοίνωσε πως τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, από τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο Υγείας είχε διαμηνύσει πως δεν οτιδήποτε γραπτώς να τους επιδώσει σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση. Μάλιστα, η κ. Κοντού δεν απέκλεισε κλιμάκωση των μέτρων από την ΠΑΣΥΚΙ, κάτι που όπως ξεκαθάρισε ωστόσο, θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και αν κριθεί απαραίτητο και από νέα έκτακτη γενική συνέλευση.

«Δεν θα τα πούμε καθόλου με τον Υπουργό. Εγώ είχα την εντύπωση πως είχαμε το ραντεβού μας την Τετάρτη, άκουσα στα ΜΜΕ για Τρίτη, επικοινώνησα μαζί τους το πρωί και επέμενε η Γραμματέας ότι είναι Τρίτη. Εγώ επέμενα ότι μόνο Τετάρτη μπορούμε, και μόνο και εφόσον έχουν κάτι γραπτώς να μας δώσουν, έγγραφα όσον αφορά το νομοσχέδιο της αυτονόμησης», δήλωσε η κ. Κοντού. «Τα έχουμε πει πολλάκις, μας παραπέμπει σε βάθος χρόνου, μας αναβάλλει απλώς για να κερδίζει χρόνο. Εμείς θέλουμε τα νομοσχέδια για να είμαστε σωστοί και αποτελεσματικοί προς τα μέλη μας, γιατί αφορούν το μέλλον των κρατικών νοσηλευτηρίων, το παρόν και το μέλλον των κυβερνητικών ιατρών. Από το Υπουργείο, μου απάντησαν πως δεν έχουν νομοσχέδια να μας δώσουν, οπόταν είπαμε ότι δεν θέλουμε συνάντηση», υπογράμμισε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











283