«Πνίγηκαν» ξανά οι Πρώτες Βοήθειες του Γ.Ν.Λ. ως αποτέλεσμα της έλλειψης κλινών στους θαλάμους


Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο έκανε ξανά την εμφάνισή του το πρόβλημα της συμφόρησης στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ως αποτέλεσμα της έλλειψης κλινών στους θαλάμους του νοσηλευτηρίου.

Την Πέμπτη το πρωί, στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας γινόταν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, αφού παρέμεναν εκεί ασθενείς που προσήλθαν από το βράδυ της Τετάρτης και έπρεπε να γίνουν εισαγωγή, αλλά δεν μπορούσαν να εισαχθούν καθώς δεν υπήρχαν άδεια κρεβάτια στους θαλάμους. Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς που προσήλθαν για εξέταση στις Πρώτες Βοήθειες δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, καθότι και τα κρεβάτια του ΤΑΕΠ ήταν γεμάτα.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτέλεσε την μεγαλύτερη πληγή του Τμήματος κατά το 2014, όπως είχε δηλώσει στο ygeia-news περίπου προ δεκαπενθημέρου ο Διευθυντής του ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Δρ. Φοίβος Κωστόπουλος. Ο Δρ. Κωστόπουλος, ερωτηθείς σχετικά, είχε αναφέρει πως η Διεύθυνση του Νοσοκομείου προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύστημα κεντρικού ελέγχου των κρεβατιών, ώστε αν ένας ασθενής βρίσκεται για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι απαιτείται για τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο, να πρέπει ο Διευθυντής της Κλινικής να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο ο συγκεκριμένος ασθενής παραμένει για περισσότερες μέρες. Δηλαδή, να υπάρχει ένας κεντρικός έλεγχος από ένα κεντρικό σύστημα, με την εισαγωγή του θεσμού του bed manager, o οποίος θα ελέγχει γιατί ένας ασθενής παρέμεινε ή παραμένει περισσότερες μέρες από αυτές που θα έπρεπε για νοσηλεία.

Σημειώνεται πως στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας υπάρχουν έξι κρεβάτια που λειτουργούν ως εξεταστήρια, ένα μικρό χειρουργείο στο οποίο αντιμετωπίζονται τα μικρά τραύματα, το μεγάλο χειρουργείο όπου αντιμετωπίζεται για παράδειγμα ένα μεγάλο δυστύχημα, τρία καρδιολογικά κρεβάτια για τα σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά, ενώ υπάρχουν ακόμη δώδεκα κρεβάτια για ασθενείς υπό παρακολούθηση.

Διαβάστε εδώ: «Νοσούσαν» οι θάλαμοι… υπόφερε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών κατά το 2014




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











189