«Επανεξετάστε τη συνεισφορά του κράτους στις απολαβές του προσωπικού του Ογκολογικού Τρ. Κύπρου»


Την επανεξέταση της συνεισφοράς του κράτους στο πακέτο απολαβών και ωφελημάτων του προσωπικού του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, συστήνει στο Υπουργείο Υγείας, στην Ετήσια Έκθεσή του για το 2013, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας. «Ενόψει των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών που διέρχεται η χώρα μας», υποδεικνύει, «το Υπουργείο Υγείας, το οποίο επωμίζεται σημαντικές δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Κέντρου θα πρέπει να προβεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, σε επανεξέταση της συνεισφοράς του Κράτους στο πακέτο απολαβών και ωφελημάτων του προσωπικού του Κέντρου». Επίσης, ενόψει της πρόσφατης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 16.7.2014 για εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας (ΟΠΣΥ) σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ο Γενικός Ελεγκτής συστήνει όπως το Υπουργείο Υγείας μελετήσει εκ νέου το ενδεχόμενο παροχής των υπηρεσιώνδιενέργειας εργαστηριακών αναλύσεων που παρέχονται από το Κέντρο, από το Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’

Αναλυτικά:

Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

(α) Κρατική χορηγία. Η Κυβέρνηση, με βάση τη Δήλωση Καταπιστεύματος και τη συμφωνία που υπέγραψε με το Ιατρικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου το 1992, ανέλαβε να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του Κέντρου στο διηνεκές. Η χορηγία που καταβλήθηκε στο Κέντρο κατά το 2013 με βάση τα προϋπολογισθέντα λειτουργικά έξοδα, ανήλθε σε €14.953.704 σε σύγκριση με €14.470.948 κατά το 2012. Καταβλήθηκε επίσης ποσό ύψους €1.088.191 για πληρωμή της δόσης του δανείου ύψους €14,18 εκ., το οποίο συνήφθηκε από το Κέντρο για την κάλυψη των οφειλών της Κυβέρνησης προς το Κέντρο που εκκρεμούσαν στις 31.12.2005, καθώς επίσης ποσό ύψους €6.561.745 για πρόωρη αποπληρωμή του, κατόπιν συμφωνίας του Υπουργείου Οικονομικών με τον Οργανισμό με τον οποίο είχε συναφθεί το δάνειο.

Το ύψος της κρατικής χορηγίας, καθορίζεται σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του Κέντρου, ο οποίος αφού εγκριθεί από το Συμβούλιο των Επιτρόπων του, υποβάλλεται στα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

(β) Προμήθεια φαρμάκων από την Κυβέρνηση προς το Κέντρο. Πέραν της πιο πάνω κρατικής χορηγίας, παραχωρήθηκαν από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες στο Κέντρο φάρμακα, η αξία των οποίων ανήλθε σε €10.653.196 κατά το 2013 σε σύγκριση με €13.177.371 κατά το 2012.

(γ) Συνεισφορά του Κράτους στη μισθοδοσία του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου. Οι απολαβές και τα ωφελήματα του ιατρικού προσωπικού περιλαμβάνονται στα συμβόλαια εργοδότησης μεταξύ του Κέντρου και των ιατρών, ενώ η συνεισφορά του Κράτους καθορίζεται με βάση σχετικές εγκρίσεις του Υπουργείου Οικονομικών και, οποιαδήποτε διαφορά καλύπτεται από το Ιατρικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (ΙΙΤΚ).

Η Υπηρεσία μας παρατήρησε ότι το κόστος μισθοδοσίας, το οποίο επωμίζεται το Κράτος, για νεοδιοριζόμενο Παθολόγο Ογκολόγο στο Ογκολογικό Κέντρο, υπερβαίνει σημαντικά από την αμοιβή ενός Παθολόγου Ογκολόγου, ο οποίος διορίζεται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες για απασχόληση στα κρατικά νοσηλευτήρια. Συγκεκριμένα, το Κράτος επωμίζεται αμοιβή ίση με την ανώτατη βαθμίδα της Α13, δηλαδή €71.359 ετησίως, ενώ η αμοιβή ενός νεοδιοριζόμενου Παθολόγου Ογκολόγου στα κρατικά νοσηλευτήρια αντιστοιχεί στην τέταρτη βαθμίδα της Α11 μειωμένης κατά 10%, ανέρχεται δηλαδή, σε περίπου €44.304.

Η Υπηρεσία μας παρατήρησε επίσης ότι, μέχρι και το 2013, το ποσοστό το οποίο επωμίζετο το Κράτος για όλους τους ειδικούς ιατρούς, αναφορικά με το κόστος συνεισφοράς του Κέντρου στο Ταμείο Προνοίας, ανήρχετο σε 25% επί του μισθού που καλύπτει το Κράτος, ενώ το κόστος συνεισφοράς του Κέντρου στο Ταμείο Προνοίας, ανέρχεται σε μόνο 10% επί των συνολικών απολαβών τους.

Η Αν. Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας μάς ανέφερε ότι στα πλαίσια των προωθούμενων Μεταρρυθμίσεων στον Τομέα της Υγείας, το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζει να μελετήσει θέματα που αφορούν το Κέντρο, όπως η διοικητική εκπροσώπηση της Κυβέρνησης στους Επιτρόπους, καθώς επίσης θέματα μισθολογίου του προσωπικού και ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Σύσταση: Ενόψει των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών που διέρχεται η χώρα μας, το Υπουργείο Υγείας, το οποίο επωμίζεται σημαντικές δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Κέντρου θα πρέπει να προβεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, σε επανεξέταση της συνεισφοράς του Κράτους στο πακέτο απολαβών και ωφελημάτων του προσωπικού του Κέντρου.

(δ) Δαπάνη για διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων από το Κέντρο.

Από το 2002, η δαπάνη για αγορά υπηρεσιών γίνεται από το ίδιο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο. Η δαπάνη για τα τρία τελευταία έτη, έχει όπως πιο κάτω:

2013 2012 2011

€1.560.000 €1.674.747 €1.857.745

Επειδή, η εν λόγω δαπάνη, βάσει της σχετικής συμφωνίας, βαρύνει την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας μελετούσε το ενδεχόμενο παροχής των υπηρεσιών αυτών από το Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ’ (ΝΑΜ ΙΙΙ).

Σύμφωνα με τα πρακτικά συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 14.2.2012 στο Υπουργείο αναφορικά με το εν λόγω θέμα, όλες οι απαιτούμενες διεργασίες θα ολοκληρώνονταν και το ΝΑΜ ΙΙΙ θα ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει το Κέντρο από τον Φεβρουάριο 2013. Ωστόσο, λόγω, όπως ισχυρίστηκε το Υπουργείο, της καθυστέρησης που παρατηρείτο στην επέκταση του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος υγείας (ΟΠΣΥ) στο ΝΑΜ ΙΙΙ, αυτό δεν ήταν σε θέση να παρέχει τις εν λόγω υπηρεσίες. Ως αποτέλεσμα, το Κέντρο προχώρησε στην επέκταση του συμβολαίου με το ιδιωτικό εργαστήριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2014. Σημειώνεται ότι το θέμα εκκρεμεί πριν το θέμα εφαρμογής του ΟΠΣΥ στο ΝΑΜ ΙΙΙ.

Η Αν. Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας μάς ανέφερε ότι το ενδεχόμενο κάλυψης των αναγκών του Κέντρου σε εργαστηριακές εξετάσεις θα μελετηθεί στα πλαίσια, τόσο της εφαρμογής του ΟΠΣΥ, αλλά και της προωθούμενης αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Σύσταση: Ενόψει της πρόσφατης Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 16.7.2014 για εφαρμογή του ΟΠΣΥ σε όλα τα Κρατικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, το Υπουργείο θα πρέπει να μελετήσει εκ νέου το ενδεχόμενο παροχής των εν λόγω υπηρεσιών από το ΝΑΜ ΙΙΙ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











726